Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. juli 2000

Oskar Hansen-pris til Wiehe
*Den svenske sanger, Michael Wiehe, får Oskar Hansen-prisen på den nordiske vise & folk festival i Vordingborg 27.-30. juli. Den blev indstiftet i fjor til minde om Danmarks store arbejderdigter, og Benny Holst fik den da. Michael Wiehe er kendt for sit store, politiske engagement gennem 30 år - og ikke mindst for sin fortolkning af en sang om Titanics forlis. Han optræder i Vordingborg 30. juli kl. 16 med sit orkester.

Zentropa åbner 'filmvæksthus'
*Inden længe slår Zentropa dørene op til et 'væksthus' for unge filmentusiaster. Lars von Triers produktionsselskab er gået sammen med Hvidovre Kommune og Det Danske Film Institut samt Kulturfonden om et forsøg, hvor unge fra Københavns Amt mellem 13 og 18 år kan prøve kræfter med filmmediet. Filmvæksthuset bliver placeret i Filmbyen i Avedøre, og de unge får tilbud om sammenlagt 30 ugers undervisning fra august i år til juni 2001 med hjælp fra professionelle filmmagere. Der bliver plads til 25 unge, som vil blive udvalgt ved blandt andet en personlig samtale.

Dino-dage på Steno Museet
*Den 27. og 28. juli holder Steno Museet i Århus dino-dage for hele familien. Her kan der røres ved rigtige dinosaurerknogler og rejses med på udgravning efter knogler i den 35 grader varme Badland-ørken i Canada. I museets planetarium vises forestillingen Dinosaurer - fra knogler til liv om jagt på knogler fra de forhistoriske dyr, og man kan også se graveredskaber og knogler.
I museets særudstilling "At tælle tiden" illustreres tiden fra Universets begyndelse for 14 mia. år siden og til nu som et kalenderår. Her kom jorden først til i september, og dinosaurernes tid begyndte først mandag morgen den 26. december og varede fem dage. De mange år, der kaldes vor tidsregning, varer mindre end de sidste fem sekunder før midnat den 31. december.

Det er for børn
*På søndag kl. 13.30 til 15.30 er der portrætmaling for børn på Amager Strand ved badeanstalten Helgoland. Der er udsigt til Øresundsbroen, og denne er da også anledningen til arrangementet, der er ét ud af en række, der løber hele sommeren under temaet "Vi bygger broer". Hver dag fra 11.00 til 13.00 og igen fra 13.30 til 16.00 er der "'bygning af eventyrlige broer i forskellige materialer, legeland for de små, udlån af legetøj, rulleskøjter og bøger, samt sejlads med små robåde."

Børn glade for museer
*Har museer indflydelse på børns udvikling til gode samfundsborgere? Det sprøgsmål skal undersøges i et stort, internationalt projekt, Learning in Museums, som det danske arbejdermuseum plus fem fremtrædende museer fra andre
europæiske lande deltager i med støtte fra EU. De første erfaringer fra museernes pilotprojekt er netop fremlagt ved en konference i Haag i Holland. Fra dansk side deltog også Børne- og Ungeforvaltningen i Indre Nørrebro Bydel. Etniske 6-16-årige elever var spurgt om deres syn på museerne, som var yderst positivt, efter at de havde deltaget i aktiviteter på museerne.

Spiller et par uger
*Det kunne af en notits i K-nyt torsdag se ud, som om Kalejdoskops forestilling, Spelling Love, kun spiller 27. juli. Men dette er premieredatoen. Der spilles frem til 12. august.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her