Læsetid: 2 min.

K`nyt

18. juli 2000

Trier tager ikke parti
*Filmselskabet Zentropa har tilsyneladende så mange projekter i gang, at der ikke er klarhed over, hvem der laver hvad. I fredags udsendte Peter Aalbæk en kort, men koncis pressemeddelelse, der fortalte, at selskabets stjerneinstruktør Lars von Trier gennem nogle måneder har planlagt en kampagne for et ja til euro'en, og at han har besluttet at samarbejde med CD's Mimi Jakobsen om at lave partiets valgfilm op til afstemningen den 28. september. Det er imidlertid ikke rigtigt, oplyser Triers koordinator Vibeke Windeløv. "Lars vil ikke tage parti hverken for eller imod euro'en. Men han har sagt, at han undrer sig over, at ingen partier, der ønsker et ja til euro'en, fortæller folk, at der vil være en national side på mønterne," siger Windeløv. Så er det tip givet videre til CD og til nogle af de andre medarbejdere i Zentropa, der skal hjælpe CD med at producere en kampagnefilm. Hvem instruktøren bliver, ved Vibeke Windeløv ikke. Måske ved Peter Aalbæk det heller ikke.

Malere og motiver fra Tisvilde
*Det er overskriften på en udstilling, der åbner på lørdag på Tisvilde Skole. Ideen med udstillingen er at vise, hvilket blomstrende kulturelt liv, der fandt sted i lokalområdet fra 1920'erne til 1950'erne, da en hel gruppe af billedhuggere, moderne malere og tegnere levede i tæt kontakt med hinanden i Tisvilde og Tibirke. Udstillingen er bygget op med vægt på den fastboende kunstnerkoloni, men der er også værker af Christine Swane, Victor Isbrand og andre, der blot har ladet sig inspirere af det levende kunstnermiljø og egnen i kortere tid. Udstillingen er kun åben de to kommende weekender, både lørdage og søndage fra kl. 11-17.

Kærlighed på programmet
'I morgen, onsdag, er der 'erotisk koncert' i Galleri NB i Viborg. Arrangementet har fået den lokkende titel, fordi der udelukkende er kærlighedssange på programmet. Ikke af den nymodens slags, men af så gammelkendte folk som Schumann, Wagner og Heise. Tenoren Jens Christian Wandt og pianisten Ole Schousboe vil levendegøre de smukke sange.

Kulturkonferencer i København
*Verden kommer til Danmark, og landets fire største byer bliver fyldt med kultur, når Images of the World-festivalen løber af stabelen i august og september. Det er en god anledning til at diskutere, hvordan Danmark skal forholde sig til den globale kulturudvikling, mener Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU). Derfor arrangerer centret i samarbejde med festivalledelsen to konferencer. Den 4.-6. august er der åbningskonference, hvor emner som kulturel mangfoldighed og global handel med kultur er på programmet. Den 7.-8. august er temaet kulturstrategier og udviklingssamarbejde. Begge konferencer foregår på engelsk. Flere oplysninger på www.images.org.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her