Læsetid: 2 min.

Kompleks kærlighed

29. juli 2000

Josef K's Asyl viser på Kaleidoskop forelskelsens vildveje i ordløst kropssprog og sprælsk lyrik

Teater
Uhåndterlig er den, forelskelsen. Man er ustandselig i tvivl om de ordløse signaler bliver opfattet rigtigt, om den livstruende ensomhed bliver brudt af prinsen på den hvide hest, om nærheden nu er nær nok.
Spelling Love på Kaleidoskop er en fin lille forestilling i to genrer, først dans så digt, der på charmerende vis stiller den åndeløse tilstand til skue.
Først giver Charlotte Boye-Christensen danseversionen, i The Swimming Pool, en gang to-mand-frem-for-en-enke, hvor hun leger med Ted Johnson og Alex Rose. Det næsten videospilmekaniske store mandfolk bevæger sig mekanisk over scenen med arme så store som møllevinger, mens hans side-kick arbejder mere med de mimiske effekter.
Til ørevenlig musik af Scott Johnson, Britten og Terry Riley gennemspiller trekløveret tilnærmelser og afstødninger med fine pointer i Charlotte Boye-Christensens diskret-effektive koreografi.

Et enkelt passionsdrab
Anden del af Spelling Love er instrueret af Erik Gottlieb, der har de samme, nu talende mænd sammen med Susanne Storm og Tine Gotthelf i minidramaer, udkrystalliseret i vers af Joseph Chaikin og Sam Shepard. De små historier er fulde af spidse pointer, og et enkelt passionsdrab spilles der også på. Men forestillingens stemningsleje er stadigvæk ikke Kafka, men kabaret.
Vi får kluntet forventning og stjerneøjet betagelse, step by step, derefter rådløshed over for de enkleste, sproglige byggesten for kærligheden. Hvad kan jeg kalde dig: angel, sugar, babe, darling, love? Hvis jeg nu vender mig sådan her, vil du så blive mindet om Marlon Brando - Mick Jagger?
Situationskoncentraterne swinger fint, selvom de er så komprimerede som en stribe af Nicoline Werdelin. Også når vi kommer videre i kærlighedens stadier, over: Nu hvor jeg ligger ved siden af dig, længes jeg efter dig, men hvordan kan det gå til? til det vemodige: the thrill is gone.
Spelling Love forstår derimod at slutte, før fortryllelsen går tabt.

*Josef K's Asyl: Spelling Love. En dobbeltforestilling. Koreografi: Charlotte Boye-Christensen. Regi: Erik Gottlieb. Kaleidoskop til 12. aug., ti-fr. kl. 20, lø kl. 17

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her