Læsetid: 1 min.

Kun en overgang

1. juli 2000

Det chokerende fravær af bro-vittigheder endte
hos tandlægen

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Bro i mund
Første gang, jeg var i Sverige, kom jeg til at sige agurk. Det var de svenskere, jeg besøgte, ved at dø af grin over. På svensk hedder det nemlig gurka, idet man har puffet det inledende a om bagest i ordet. Svenskerne hævdede det omvendte, at deres er det rigtige, og at danskerne har flyttet a'et op foran. Under alle omstændigheder lo de, så tårerne trillede, og de begyndte at sige agurk for sjov flere gange om dagen.
Men ellers er der ikke meget at le ad, når det gælder f.eks. broen mellem Sverige og Danmark. En velment redaktionel vedtagelse ville, at jeg i en vis anledning skulle skrive en artikel om bro-vittigheder.
Mens der er masser af blondinevitser, kniber det gevaldigt med bro-vitser. En research blandt venner og bekendte samt på arbejdspladsen, resulterede blot i en enkelt - den Dirch Passer engang fyrede af i en monolog: Han er hos tandlægen, der vil installere en bro i gebisset - og tror, det er fordi tandpinen så bedre "kan gå over".
Se, den er jo ganske morsom, men så stoppede morskaben. En surf på nettet gav ingenting, men noget om Holstebro, Örebro, Knud Bro og et firma, Baker & Bro, som sælger fisk på dåse i Chicago og Little Rock. Samt et nyhedsbrev, Bro Nevez, Nyt Land, som kæmper for Bretagnes sprog og kultur.
Interessant nok, men sjovt? En kollega havde imødekommende konstrueret dette bonmot: "Alt er blot en bro", Men hvordan skulle det så forstås? Jo, en bro er en slags overgang. Normalt siger man: "Alt er kun en overgang". Voila!
Således endte den forgæves søgen efter bro-vitser tragisk. Undervejs kunne konstateres, at svenske tandlæger efterhånden har erobret en hel del plads i den danske telefonfagbog. En bro er nemlig langt billigere i Sverige end i Danmark.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu