Læsetid: 1 min.

Mobil-aktivisme

3. juli 2000

Endelig et sted, hvor folk, der hader mobiltelefoner, kan få afløb

FORMAT - SOMMERTILLÆG

web.hvad.hvor
Har man ret til at terrorisere sine omgivelser med i tide og utide at bruge mobiltelefoner?
Folkene bag en britisk mobiltelefonhaderside mener nej. De finder det hammerirriterende at skulle lægge øre til andres privatsamtaler i det offentlige rum. De mobile græsrødder har valgt at hamre løs på de formastelige mobiltelefoner - sådan helt bogstaveligt.
På hjemmesiden kan man se små totalt crazy filmsekvenser, hvor en mobil task-force rykker ud i tilfælde, hvor mobiltelefonister bærer sig åndssvagt ad.
Manden, som højrøstet underholder en hel togkupé med sin mobilsamtale, får frataget telefonen, som kastes i jorden og trampes på. Samme behandling overgår en sild, der bruger mobilen, mens hun er på frisørsalon. Og man kan se flere vanvittige filmede aktioner, som alle foregår under bippende fanfarer.
De omvandrende telefonhadere er iklædt full-size mobiltelefondragter. Og de spotter lynhurtigt folk, der bærer sig hensynsløst ad i offentlige transportmidler, på gaden eller cafeer. De forfølger dem, fravrister dem telefonen, træder på den og stikker af.
Såvel inspirationen til aktionerne som dragterne stammer fra videoen til mobiltelefonhadersangen
I wanna 1-2-1 with you med gruppen Solid Gold Chart Busters. Der er en link, så man kan klikke videre til en Virgin-hjemmeside, hvor det ulidelige dippedut-hit og videoen kan opleves.
Der er grund til at advare mod mobiltelefonhaderne: De herrer går håndfast til værks, og hvis bevægelsen breder sig, vil ingen, der bruger de små taleæsker, kunne føle sig sikre.

*www.phonebashing.com

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her