Læsetid: 2 min.

Mus og mænd

25. juli 2000

Dyrenes liv 34

SOMMER -TILLÆG

- Tullemand, har jeg nogensinde fortalt dig om forskellen på mus og mænd?
- Jeg vil sove ...
- Ja, det vil du ... men det får du ikke lov til.
- Mor siger, jeg skal sove til middag.
- Ja, men nu er hun gået til købmanden, og vi to er alene hjemme..
- Og hvad så?
- Ja, så mener jeg, at tiden er inde til, at vi får os en rigtig mandesnak. Du er en lille dreng, som kan lære meget af din bedstefar, for når du bliver stor, skal du selv være en mand.
- Bliver jeg også tyk?
- Det er ikke absolut nødvendigt ... men jeg kan give dig et godt råd: Hvis du begynder at gå med livrem, så sæt den midt på maven, og stram til. Hvis du derimod er for magelig og sætter livremmen UNDER maven, så den får frit spil ... så er der ingen vej tilbage. Den vokser ud over kanten og bliver til en mægtig ballon.
- Jeg forstår ikke, hvad du siger.
- Er du nu sikker på det? Troede du, at jeg havde sådan en mave, da jeg var en lille dreng?
- Næe, men ...
- Tullemand, jeg mærker en brist i din karakter ... en trang til at udgå pinlige samtaler. Men så let slipper du ikke.
Mus kan løbe deres vej!
Mænd må blive og lytte til sandheden.
- Hvad er sandheden?
- Sandheden er det, som er sandt, og det modsatte af det, som er løgn. Sandheden er f.eks., at magelige folk får mave.
- Det er synd ...
- Overhovedet ikke ... magelige folk får mave, men de får også mange andre gode ting. De får ofte god mad, mange dejlige ting at spise og mange skønne ting at drikke, - men det er ikke det væsentlige. Det vigtigste er, at de har god tid til at tænke sig om. De kan sidde på en stol eller ligge på en sofa i timevis og spekulere over, om de har lyst til det ene eller det andet ... og de gør selvfølgelig kun, hvad de har lyst til.
- Jeg tror ikke, at jeg vil blive en mand.
- Hvorfor ikke, Tullemand?
- Jeg tror heller ikke, jeg vil være magelig. Jeg vil meget hellere være en mus.
- Hvorfor det?
- For så kan jeg løbe min vej og finde et sted og sove til middag.

*I morgen handler det om dyrenes navne

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her