Læsetid: 2 min.

Ørestaden opretter eget ambassadørkorps

31. juli 2000

Ørestadsselskabet har planer om at danne et særligt Ørestad Forum bestående af såkaldte "ressourcepersoner" der kan fungere som ambassadører for Ørestaden

Rektor Kjeld Mølgaard fra Københavns Universitet, direktør Lars Liebst fra Tivoli, fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, Mads Øvlisen fra Novo Nordisk A/S, Danmarks Radios generaldirektør Christian Nissen, chefredaktør Erik Rasmussen fra Nyhedsbrevet Mandag Morgen, chefredaktør Anne Knudsen fra Weekendavisen, chefredaktør Leif Beck Fallesen fra Dagbladet Børsen, journalist Annelise Bistrup fra Berlingske Tidende...
Det er bare nogle af de kendte borgere, som Ørestadsselskabet inden for den nærmeste fremtid planlægger at invitere til at deltage i et særligt "Ørestad Forum".
Hensigten er at "generere en konstruktiv og relevant debat" om Ørestadens fortsatte udvikling.
Det skal ske med hjælp fra en række erhvervsfolk, chefredaktører, kulturpersonligheder og forhenværende politikere - "enkeltpersoner med stærke holdninger", som det udtrykkes.

Efter ønske og behov
Det fremgår af et skriftligt oplæg fra Ørestadsselskabet, som Information er kommet i besiddelse af.
Ifølge Informations oplysninger er forummet et projekt, som især bestyrelsesformanden for Ørestadsselskabet, Henning Christophersen, har sine lagt kræfter i.
Men tiden er åbenbart endnu ikke moden til, at offentligheden må høre nærmere om Ørestad Forum.
I hvert fald er Ørestadsselskabets kommunikationsdirektør Bo Dybkær ikke særlig kommunikativ, da Information kontakter ham.
Bo Dybkær bekræfter dog, at Ørestadsselskabets bestyrelse har besluttet at nedsætte et sådant forum, men derudover ønsker kommunikationsdirektøren ikke at svare på spørgsmål.
"Præcis hvornår det vil blive etableret, ligger ikke 100 procent fast endnu. Men det bliver sandsynligvis i dette efterår," tilføjer Bo Dybkær.
- Hvad skal I med et sådant forum?
"Jeg tror ikke, jeg kan sige så meget mere, før vi har det helt på plads," gentager Bo Dybkær.

Fyrre mand på rad
Af det skriftlige materiale fremgår det, at Ørestad Forum planlægges at bestå af cirka 40 personer, som kan mødes tre gange om året.
Møderne skal være en "inspirationskilde" for Ørestadsselskabets bestyrelse og direktion, som håber, at de enkelte medlemmer også "efter ønske og behov" kan fungere som "ambassadører for Ørestad over for omverdenen."
Ørestad Forum skal ikke træffe beslutninger, men derimod diskutere udviklingen af Ørestaden.
Men set i forhold til, at hvert møde planlægges at vare tre-fire timer, og at mødet indledes med en status over Ørestadsprojektet og udover en besigtigelse af Ørestaden også afsluttes med spisning, så bliver der måske lige knapt nok med tid til den inspirerende debat.
Derfor regner Ørestadsselskabet da også med at sende løbende information til forummets medlemmer, dvs. brochurer, faktaark, e-mails og pressemeddelelser om metroselskabets mange aktiviteter. Derudover vil Ørestad Forum også modtage, hvad Ørestadsselskabet formulerer som "oplysninger om indholdet af relevante aktuelle pressesager."
Derved får "ressourcepersonerne" også "optimale muligheder for at føre debatten videre ud i samfundet", som det formuleres i Ørestadsselskabets oplæg.
Deltagerne i Ørestad Forum skal ikke regne med et honorar for deres anstrengelser - men alle udgifter til transport og "forplejning" dækkes af Ørestadsselska-bet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu