Læsetid: 1 min.

Partimaskine giver bagslag

6. juli 2000

Mediemaskinen i Dansk Folkeparti er så stramt styret, at det nærmest er stalinistisk, siger medieekspert

Anført af pressechef Søren Espersen har Dansk Folkeparti i månedsvis ført en effektiv og veltilrettelagt pressekampagne, hvor det er lykkedes for partiet at få medierne og politikerne fra de øvrige partier til at diskutere de emner, som DF har sat på dagsordenen.
Resultatet har kunnet aflæses i meningsmålingerne, hvor Dansk Folkeparti i lang tid har ligget over sidste valgresultat.
Kommunikationsrådgiver Henrik Byager mener, at balladen i partiet i høj grad skyldes, at folketingsmedlemmerne synes, at de er blevet kvalt af partiets mediemaskine.
"DF har været meget, meget dygtig. Partiet har det mest veldrevne propaganda-apparat i dansk politik. Men det er også så stramt styret og opbygget om så få personer, at det nærmest er stalinistisk," siger han til Information.

Sårbart parti
Hvis uroen i Dansk Folkeparti fortsætter, så får partiet et alvorligt problem, forudser Byager. Han henviser til den krise, som Det Konservative Folkeparti var ude i for et stykke tid siden. Og han siger:
"Hvis Dansk Folkeparti bliver kastet ud i en krise af samme omfang, så vil den blive langt værre for dem, fordi de slet ikke er ligeså veletablerede som de konservative. De er langt mere sårbare."
Partiets leder, Pia Kjærsgaard, er mere optimistisk.
"Vi er et stort og solidt parti," siger hun.
"Når jeg er på besøg ude i vores lokalforeninger, kan jeg altid mærke, at medlemmerne bakker ledelsen op. Vi kan godt overleve, at nogle kværulantiske brokkehoveder forlader os." -ø-

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her