Læsetid: 1 min.

Poul P. er død

12. juli 2000

En af landets skarpeste iagttagere af medieverdenen er død

Nekrolog
Poul A. Pedersen havde i mange år sin faste udkigspost fra Kiosk Cosmopolite i St. Kongensgade. Virket som kioskejer blev påbegyndt i en alder, hvor de fleste mennesker går på pension, og forud var gået et langt og virksomt liv i den danske medieverden.
Det var Palle Fogtdal, der medbragte sin gamle salgschef fra Fogtdals Blade til Information - håbet var at der i det mindste var ét økonomisk ansvarligt menneske blandt galningene i St. Kongensgade.
Fogtdal forærede siden bladet til medarbejderne, men fik ikke Poul P. med ud af døren. Livet som adm. direktør for det nystiftede medarbejderdemokrati har næppe været uden problemer, men Poul P's engagement, snusfornuft og faglige kompetence bar ham igennem de første svære år. Der går stadig rygter om utallige demokratiske afstemninger, der mundede ud i beslutningen "det må vi hellere lade Poul bestemme". Overflødigt - det havde Poul gjort på forhånd.
Poul P. var født i beskedne kår og bevarede livet igennem sunde ingredienser som social indignation og en højrystet hånlatter overfor bjergsomhed på andres bekostning. En trofast oprører mod enhver prætentiøs autoritet og en trofast uddeler af møgfald til høj som lav.
Fra kiosken fulgte han livligt med i alt hvad der rørte sig i den københavnske medieverden. Som nybagt direktør for Information kunne man være helt sikker på ikke blot at få sine 20 Kings med fra Cosmopolite, men også gode råd om livet på den mindst ringe og altid den seneste sladder fra de store bladhuse.
Poul P. nåede næsten at blive 83 - og han vil blive savnet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her