Læsetid: 1 min.

Prinsen slår igen

3. juli 2000

Ernst August af Hannover tager til genmæle efter urin-billeder

FORMAT - SOMMERTILLÆG

BERLIN - Prins Ernst August af Hannover har et meget, meget anstrengt forhold til pressen. Journalister undgår han helst, pressefotografer kan han ikke tåle - ser han én, hæver han sin paraply.
Derfor er det naturligt, at han ikke udtaler sig direkte i sagen om sin angivelige tissetrang på verdensudstillingen Expo2000 i Hannover, hvor han i forrige uge var officiel gæst og blev set stående ved den tyrkiske pavillon med åben gylp. Optrinet blev fotograferet af Expo-gæster og viderebragt i boulevardavisen Bild.
Men onsdag kom hans svar - i form af en helsides annonce i den seriøse avis Frankfurter Allgemeine. Pris: Godt 220.000 kr. (som ikke er fradragsberettigede, påpeger berlineravisen Der Tagesspiegel).
"Hermed erklærer jeg udtrykkeligt, at jeg ganske vist lettede mig på Expo2000 i Hannover, men hverken på den tyrkiske pavillons mur eller på den tyrkiske stats jord," skriver prinsen i annoncen.

Manipulation
Han beskylder Bild for at have manipuleret billederne og hidset den tyrkiske stat op mod sig.
"Jeg går ud fra, at befolkningen i et højkultiveret land, som Tyrkiet er, ikke lader sig påvirke af en avis, der gentagne gange viser nøgne damer på forsiden," skriver han videre og forsikrer om sit venskabelige forhold til landet, hvis gæstfrihed han også i fremtiden håber at nyde godt af.
Bild var der straks:
"Prins Ernst August indrømmer tisseri i avisannonce - men ikke et ord til undskyldning."
Avisen fastholder billedernes ægthed, og i rækken af forurettede medarbejdere stiller nu også chefredaktør Udo Röbel sig op: "Jeg forbeholder mig ret til personligt at tage juridiske skridt mod prinsen," udtaler han til sin egen avis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her