Læsetid: 1 min.

Samleg

8. juli 2000

Om høflighed 20

FORMAT - SOMMERTILLÆG

Familierne mødtes skiftevis hos den ene eller anden. De voksne havde så meget til fælles: interesser for havebrug, rejser, bøger, musik og teater. De spiste godt og drak fine franske vine og sad længe ved bordet og nød disse måltider sammen. Børnene anbragte de ved et særligt bord. Det syntes børnene bedst om. Så havde de det hele for sig selv, og de voksne skulle heller ikke uafladeligt være efter dem. "Det er så fint, at de har hinanden og kommer så godt ud af det indbyrdes," sagde de voksne og gik til bords. Børnene gik også til bords. Deres eget, hvor de havde det for sig selv. Dér sad de og stak til maden, fordi den som regel var for krydret, desserten var aldrig sød nok, og sodavand var der sjældent nok af. Når det regnede, hvad det som regel gjorde, måtte børnene blive inden døre. Så vidste de ikke, hvad de skulle sige, fordi de jo boede i hver sin ende af landet, og de andre talte fjollet dansk. Til daglig kom de sammen med nogle helt andre børn. Men de havde jo hinanden ved et særligt bord, mens de voksne spiste.

*Serien fortsætter mandag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her