Læsetid: 4 min.

Buffet og bold

14. august 2000

Erhvervslivet og det kommunale image er de foreløbige topscorere i Farum Boldklub

Fodbold
Et godt råd: Man skal ikke sætte sig på en yderplads på nogen række i Farum Park. Medmindre man vil op og stå talløse gange. I Farum går de nemlig langt fra kun til fodbold for at se bold, men for at gå til - og fra - fodbold.
Der hentes fadøl i en lind strøm gennem alle 90 minutter, og før kampen og i halvlegen ligner VIP-logen, der af uransagelige grunde kaldes Harald Nielsen Lounge, en blanding af en småmondæn byfest og en hvem-er-hvem rundtur i Farums overklasse.
Her mødes man og diskuterer cateringkontrakter, brugtvognskonjunkturerne og de seneste chefrokader i plastbranchen.
Og så hånder og nikker man sig frem til buffetten, og i baren kan man se den rutinerede borgmester hælde indholdet af sit rødvinsglas over i et papbæger, før han finder sin plads på designerlægterne.

Lugten af fodbold
Det behøvede han nu ikke at gøre. Man kan nemlig sagtens se kampen indendøre via tv, men Peter Brixtofte kan også godt lide lugten af fodbold, så han sidder på et af de blødt polstrede sæder i den omfattende VIP-sektor.
Det er der ingen, der får ondt i røven af, for i Farum Park er det umuligt at få ondt i røven. Alle sæderne er nemlig ergonomisk korrekte og forsynet med en beholder, hvori man kan sætte sit plasticbæger, som er forsynet med inskriptionen 'Farum Boldklubs Venner'.
Dem har Farum Boldklub mange af, men der er noget mærkeligt ved de venner. De larmer ikke. De hepper heller ikke. For en, der som denne skribent, er vant at se fodbold live, akkompagneret af slag- og smædesange, er det lidt af et kulturchok at komme til Farum Park.
Ikke så meget fordi stadion er formstøbt med elektroniske måltavler og al det andet, der hører moderne tv-fodbold til - den slags kan man få kommunen til at betale, hvis den altså vel og mærke ikke hedder København - næh, det mildt forvirrende er, at de kun jubler i Farum, når der bliver scoret.

Atmosfæren
Resten af tiden slår en dreng nogenlunde taktfast på en tromme så stor som den kommunale selvbevidsthed, og hans få kammerater forsøger i kor at anmode alle, der elsker Farum, om at klappe nu, medens de voksne tilskuere ser til. Eller som en stamgæst siger til en forretningsforbindelse:
"Lad dem dog bare. Det giver sådan en fin atmosfære og de generer jo ikke nogen med det ..."
I den modsatte ende af stadion står tilhængerne fra det gæstende hold, Boldklubben FREM. De har ikke medbragt nogen borgmester, men kun sig selv og en blodblandet hengivenhed over for klubben, både den på banen og deres egen klan, 100 Mandsklubben. Den hengivenhed er højlydt.
Før kampen førte FREM overraskende Faxe Kondi Divisionen efter to spillede kampe med maksimumpoint, medens Farum endnu ikke havde scoret. Da mørket sænker sig over Farum Park, som endnu ikke har noget lysanlæg, er situationen en anden. FREM har tabt 2-5 efter en kamp, der har været mindre spektakulær og mere lige end slutcifrene viser.

Trendy trup
Farum spiller ikke som et hold. På den led er klubben meget trendy. Kun en eller to spillere i truppen er det, der hedder egen avl. Resten kommer fra eksotiske steder som FCK, Brøndby, Ballerup og B93. Klubånden bliver oppe i VIP-logen.
På banen råder realpolitikken. Spil godt og bliv solgt godt. Her har det lokale erhvervsliv og spillerne fælles interesse: Farum Boldklub er indtil videre først og fremmest et udstillingvindue. Eller som et slogan for Holger Danske Bustrafik A/S udtrykker det i kampprogrammet: 'Dine mål=vores mål'.
Denne regntunge fredag aften er der til gengæld noget at vise frem. Efter en lille halv time fører hjemmeholdet med 2-0. Først falder FREM-målmanden Stefan Campagnolo over sine egne ben. Og 24 minutter senere mister han stedsansen ude i feltet. Begge gange straffes uopmærksomheden prompte af Jeppe Tengbjerg, en arketypisk skarpretter, som Brixtof... undskyld, Farum har købt i B93 Men da den lidt kantede, men ukuelige Christian Nørkjær i 1. halvlegs overtid reducerer til 1-2, kan Farum gå til pausethe, velvidende at FREM med to skud på stolpen snildt kunne have ført.
Et hurtigt Farum-mål et kvarter ind i 2. halvleg lukker festen, og resten fortoner sig i enkeltmandspræstationer og kontrastød uden at Farum på noget tidspunkt får etableret et sammenhængende spil, der harmonerer med de toptrimmede omgivelser.
Men drømmen om Superligaen lever. Det er den drøm, der får bolden -og pengene - til at rulle i Farum.

Farum-FREM 5-2 (2-1)
Mål: 1-0 og 2-0 Jeppe Tengbjerg (4. og 28. min.), 2-1 Christian Nørkjær (46.), 3-1 Michael Elbæk (59.), 3-2 Dion Knudsen (64.), 4-2 Jeppe Tengbjerg (74.), 5-2 Michael Nielsen (90.)
Tilskuere: 1.434

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her