Læsetid: 1 min.

EU spiser små børn

15. august 2000

Nyt Europa har lanceret en satirisk hjemmeside, hvor folk kan komme med forslag til gode nej-argumenter

Den danske euro-debat har endnu ikke været præget af mange humoristiske indslag. Den kritiske ja-bevægelse Nyt Europa finder imidlertid nej-sidens argumenter så "fantastisk kreative", at man har udskrevet en online konkurrence om det allerbedste nej-argument.
På hjemmesiden www.euro-kaninen.dk udlover bevægelsen, der placerer sig selv i "spændingsfeltet mellem SF, Socialdemokratiet og radikale", attraktive hovedpræmier for slagkraftige nej-slogans.
Blandt præmierne er SF's plads i Europa-parlamentet, Drude Dahlerups doktordisputats, Mogens Camres komparative studier af ØMU'en og nazismen og en komplet samling af Enhedslistens Keld Albrecthsens Pgf.20-spørgsmål:
"Jeg foreslog, at vi også skulle markedsføre en ny pille mod euro-hallucinationer, der kunne tage brodden af de værste skræmmebilleder. Men det synes de andre dog var lidt for langt ude," siger kultursociolog og medlem af Nyt Europa, Henrik Dahl, til Information.
Enhedslistens Keld Albrechtsen, der finder konkurrence på euro-kaninen.dk "virkelig sjov", understreger, at det bestemt ikke bliver morsom læsning, hvis vinderen vælger samlingen af hans Pgf.20-spørgsmål i Folketinget:
"Jeg indrømmer blankt, at mine spørgsmål i Folketinget ikke rummer meget humor. Men nogle af svarene kan være ganske grinagtige," siger Keld Albrechtsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her