Læsetid: 3 min.

Film skal ses på nettet!

29. august 2000

Fra dokumentar til spoof, fra AtomFilms til Reelshort, mulighederne er mange

Guide
Med en ISDN- eller hurtigere netforbindelse og QuickTime, Realplayer eller Windows Mediaplayer installeret på din computer, er du klar til at se film på det store, vide web. Her følger en guide over netudbydere:

*www.atomfilms.com
AtomFilms er nettets største og mest populære kortfilmside, og den rummer kortfilm af både amatører og professionelle. F.eks. stiller AtomFilms megabytes til rådighed for flere af det anerkendte Bristolanimationsstudie Aardmans prisbelønnede 3D-animationer – den Oscarvindende Nick Parks Creature Comforts og Darren Walshs originale Angry Kid.
AtomFilms kræver, at man melder sig til, før man kan få lov at se film, men det er gratis og ganske nemt.
Som de fleste andre kortfilmsites rummer AtomFilms film i mange forskellige genrer, ikke mindst i kategorien perfide parodier, også kaldet spoofs.
Her finder man bl.a. Saving Ryan’s Privates af Craig Moss, der som titlen antyder er en grovkornet parodi på Steven Spielbergs krigsdrama Saving Private Ryan. I denne nye version har Ryan til sin kones store sorg fået skudt klokkeværket af, og nu sendes en håndfuld soldater ud for at finde dem igen. Det er plat, sjofelt og sjovt og iøvrigt både godt filmet og skrevet.
Mere traditionel komedie er Greg Coolidges Queen for a Day, hvor en ung mandlig fitness-instruktør udgiver sig for at være bøsse, så han uden repressalier kan rage på sine kvindelige kunder. En morsom lille film, der rummer et par overraskelser til sidst.
I den mere seriøse afdeling finder vi tyske Marc-Andreas Bocherts Oscar-nominerede Kleingeld. Det er en fint og afdæmpet fortalt historie om menneskelig kontakt, som den former sig mellem en velhavende forretningsmand og en hjemløse mand på gaden, som forretningsmanden plejer at give sine småpenge.

*www.ifilm.com
IFilm var først på nettet med kortfilm, men de har hurtigt tabt terræn til bl.a. AtomFilms. Derfor har folkene bag IFilm valgt at lave sitet om til en portal – et katalog – for andre kortfilmsites, kortfilmskabere og alt, hvad dertil hører af udstyr, tekniske løsninger, gør-det-selv-litteratur, filmfolk etc. Men man kan stadig se film hos IFilm
Bl.a. The Dildo Song af Bob Brooks, en parodi på gammeldags musik-tv-reklamer for børn, der handler om pigens (og drengens) bedste ven, dildoen. Det er en skæg lille sag med en iørefaldende sang og smukke (voksne) piger og drenge til at synge den.
Det er også hos IFilm, at man kan se William Sherak og Jason Shumans Spoof! An Insider’s Guide to Short Film Succes og Jeremy Hunt og Bruce Bransits 405.

*De andre
En lang række andre kortfilmsites er dukket op på nettet. Det er på www.mediatrip.com, at man kan finde Joe Nussbaums George Lucas in Love. På www.reelshort.com viser de bl.a. John Tichios dokumentarfilmen Girls on Boys, hvor piger i alle aldre levende og underholdende fortæller om deres forhold til drenge.
www.filmfilm.com kan prale af John Ealers The Lottery Ticket, der optaget i ét, 4,5 minutter langt klip handler om et ægtepar, der ved udsigten til at vinde den store lotterigevinst må erkende, at de ikke har meget tilfælles.
Og endelig har Slamdance, en fysisk pendent til Robert Redfords årlige, storstilede indiefilmfestival Sundance, oprettet deres egen, online filmfestival Anarchy. Hér har man hver anden uge mulighed for enten at melde sin film til konkurrence eller stemme på de tilmeldte film. -
Lige nu viser de f.eks. horrorkomedien Evil Demon Golfball from Hell af Rian Johnson. I filmen, der er optaget i stemningsfuld, næsten ekspressionistisk sort-hvid, begår en ung mand rovmord og hugger bl.a. en golfbold fra sit offer. Det skulle han aldrig have gjort, for bolden er besat og ender med at drive morderen til vanvid.
Kan findes på adressen: www.slamdance.com/anarchy.
Og husk nu, film skal ses på nettet!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her