Læsetid: 3 min.

Vi vil FREM

21. august 2000

Hundredemandsklubben fik brugt romerlysene, mens Fremad Amager fik bank

Fodbold
Faxe Kondi®Divisionen er i år fuld af hold med appetit på oprykning. Et af dem er BK FREM. De tværstribede gør ingen løvekule af deres hjerte, men melder klart ud i kampprogrammet til søndagens traditionsrige møde med en anden gammel københavnsk arbejderklub - Fremad Amager. "Boldklubben FREM vil tilbage til superligaen, hvor klubben mere end nogen anden klub har sit naturlige hjemsted."
På vej til Valby Idrætspark møder vi en meget lille, våd skare, som kommer sjoskende. Det er fem-seks mand fra Fremad Amagers fanklub De Blå-Hvide Engle. De ser ud, som om de har en forudanelse om, hvad der venter.
Fremad er kommet skidt fra start i år og ligger efter tre kampe under den psykologisk vigtig nedrykningsstreg.
Fremad startede sæsonen med mere end et halvt nyt hold. Som træneren Michael Schäfer sagde for nylig: "Vi har alt for mange, der ikke har spillet fodbold på højere niveau end Københavns- eller Danmarksserien." Og hver gang der dukker et talent op og stikker hovedet lidt frem, bliver han håndplukket af de talentspejdere for superligaklubberne, som er blandt de flittige gæster på lægterne i den næstbedste række, hvor vi denne dag i Valby er 1.341 trofaste.

Bonderøve
"Bonderøve," råber medlemmer af FREM's Hundredemandskub, da Fremad kommer på banen. Et interessant indblik i Københavns mentale geografi.
FREM får hurtigt et overtag på midtbanen mod er Fremad-hold, som spiller en form for 3-5-2-system, uden at det giver den fornødne tyngde midt på banen. Til gengæld er der mere hold på de bagerste rækker end i de første tre kampe. Som om de mange nye efterhånden er begyndt at lære hinanden at kende - i hvert fald af udseende. FREM prøver at lokke Fremads forsvar lidt frem på banen med en serie friske, men forholdsvis ufarlige langskud. Bare at se det forsøgt er forfriskende, det er for sjældent i dansk fodbold, at nogen forsøger sig uden for straffesparkfeltet.
Omkring 25. minut sker der noget - FREM's Poul Hübertz prøver at bryde alene igennem, men mister både bolden og balancen og falder. Dommerens fløjte lyder, og til tilskuernes og FREM'ernes forbløffelse og Fremads forbitrelse dømmer han et straffespark, som han vist var alene i Valby Idrætspark om at se. Martin Jeppesen scorer sikkert.
Godt fem minutter senere må Fremad Amagers anfører Stefan K. Nielsen udgå med en skade og resten af halvlegen bevarer FREM sit beskedne overtag.
1-0 ved halv tid er fortjent, trods den måde, føringen blev skabt på. FREM'erne er lige den tand bedre boldspillere, der retfærdiggør stillingen.
Billedet ændrer sig ikke efter pausen. Efter 10 minutter har Fremads Mads Junker en rigtig 'direktør', men skyder direkte på målmand Stefan Campagnolo, og så aner man, at det heller ikke bliver denne søndag.
Amagerkanerne mangler både en samlende kraft - hvad Michael Gernsøe kunne være, men ikke magter - og en afslutter i front. Det hjælper ikke at hælde høje bolde frem mod FREM's mål, når Fremads største måltrussel, Thomas Maale, er en af banens mindste.
Midt i halvlegen har FREM et massivt pres, men vi skal hen omkring 35. minut, før der bliver lukket og slukket, da Martin Jeppesen scorer sit andet mål til 2-0 med et tørt, kort hug lige uden for feltet, efter at Fremad har haft et unødvendigt boldtab i returløb.
Så kommer der gang i Hundredemandsklubbens romerlys.
I kampens slutfase går Fremads bagerste kæde i opløsning, efter at den ellers har stået rimeligt godt det meste af kampen. Der er chancer til både tre og fire FREM-mål til, men det bliver den målfarlige Martin Jeppesen, der får lov at fuldende sit ægte hat-trick fra kort hold efter et forsvarskoks.
Det kan blive en lang sæson for holdet fra Amager, som efter sidste fløjt virker helt knust, mens FREM stadig har drømmene om noget større i behold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her