Læsetid: 1 min.

Jelved: ØMU'en kan ændres

18. august 2000

EU er jo styret af mennesker, siger økonomiministeren

Det økonomiske samarbejde i EU er ikke underlagt naturlove. Ifølge økonomiminister Marianne Jelved (R) vil stabilitetsreglerne i ØMU'en naturligvis blive tilpasset, hvis forholdene skulle kræve det.
Hun afviser dermed flere nej-sigeres påstand om, at Danmark med et ja til en fælles valuta binder sig til en fastlåst økonomisk politik, der udelukkende skal sikre lav inflation:
"Hvis vi på et eller andet tidspunkt i fremtiden skulle mene, at f.eks. reglen om budgetunderskud er tåbelig - eller at prisstabilitet er uhensigtsmæssigt - så vil man selvfølgelig lave det om," siger hun til Information:
Hun mener dog, at der næppe bliver brug for at ændre på netop de regler, der skal sikre en stabil økonomisk udvikling i Europa.
Hun betegner det som '68-myte at tro, man kan løse ledighed med stigende inflation:
"Hele verden - undtagen '68'erne - har opdaget, at grundlaget for en høj beskæftigelse er en lav inflation. Devalueringer er museumsstof. Men ØMU'ens regler er jo menneskeskabte. Hvis vi ønsker at ændre noget, er vi imidlertid nødt til at være med," siger økonomiministeren, som i går chattede med Informations læsere.

Side 4: Euro-chat med Jelved

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her