Læsetid: 1 min.

K'NYT

25. august 2000

Fire komedier af Aristofanes
*Odense Universitetsforlag begynder en ny udgivelsesrække med klassikeroversættelser. Første bind i serien er Kai Møller Nielsens oversættelse af Aristofanes. Det drejer sig om Hvepsene, Al magt til kvinden, Fuglene og Halløj i thesmoforiet. Næste bind i serien - Erindringer om Sokrates og Sokrates' forsvarstale - udkommer i november.

Verdensmarked i Vollsmose
*I weekenden fra 25.-27. august vil man på parkeringspladsen ved Vollsmose Kirke i Odense kunne opleve Images of the Worlds Verdensmarked. Stemninger fra Asien, Mellemamerika, Afrika, Latinamerika og Danmark vil være blandt det man kan opleve, når der sælges alt fra krydderier, armbånd og musikinstrumenter fra hele verden. Desuden gæster cirkustruppen Cirkus of a 1000 faces pladsen, med børneartister fra Burkino Faso, Ghana, Indien, Kina og Brasilien.

Stjerneforfattere på DR2
*Interview med forfattere som Isabel Allende, Erica Jong, Kerstin Ekman og Jan Kjærstad kan opleves på DR 2, når det ugentlige bogmagasin "Bestseller" starter op igen. Isabella Miehe-Renard har været på rejse i verden for opspore verdensberømte forfattere. Resultatet kan ses hver torsdag klokken 22.30 fra den 31. august.

Simpsons som spillefilm
*Alle fans af den animerede, satiriske tv-serie, The Simpsons, der i år fejrer sit ti-års jubilæum, kan godt begyndt at line op foran alverdens premierebiografer. På en pressekonference fornylig afslørede seriens skaber, Matt Groening, at der bliver produceret en animeret spillefilm med den mildest talt besynderlige Simpson-familie fra Springfield. Men, sagde han også, endnu er ingen aftaler skrevet under, så det kan godt være, at der kommer til at gå et stykke tid. CMC

Sidste chance
*Den 6. august lukkede Tegneseriemuseet for publikum. Det betyder ikke, at det nedlægges. Det flytter bare til Kalundborg. Her vil det leve videre som arkivsamling, informations- og forskningscenter - og som cypermuseum: http.//www.kulturnetvestsj.dk/tegneseriemuseet.dk. Vil man gerne opleve Tegneseriemuseet i de gamle, hyggelige lokaler, er der dog en allersidste chance den 26. august. Under Gørlev Kulturnat mellem kl. 19-23. IH

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her