Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. august 2000

Legat til Pierre Dørge
*Komponisten Pierre Dørge har fået tildelt H.C. Lumbye Legatet. Legatet, der er på 40.000 kr. uddeles hvert andet år, og er tidligere givet til Michaela Petri, Svend Asmussen og Poul Ruders. Sammen med sit New Jungle Orchestra kan Dørge i år fejre 20 års jubilæum og i denne uge drager de afsted på deres 8. USA-turné.

Kunst som provokation
*Hvad er kunstnerens rolle i samfundsdebatten, hvordan kan kunsten være med til at ændre på verdens uligheder? På søndag d. 13. august vil fem danske og latinamerikanske kunstnere bl.a. diskutere disse spørgsmål på et dialogmøde under festivalen Images of the World. Den danske kunstner, Jens Galschøit, vil styre debatten mellem publikum og kunstnere fra Uruguay og Mexico. Alle fem repræsenterer en tradition, hvor kunstnere bruger deres kunst og person til at tage aktivt del i samfundsdebatten. Arrangementet foregår i Spisehuset, DGI-byen, kl. 14-17.

Ny Thorup-roman på vej
*Kirsten Thorup udsender til oktober en ny roman med titlen Bonsai på forlaget Gyldendal. Men allerede den 23. august kan man igen købe hendes tidlige digtsamlinger hos boghandleren, idet Indeni-udenpå, Love from Trieste og I dag er det Daisy udgives i ét samlet bind.

Øresund rundt på scooter
*På fredag er det tid til årets Scooter-klassiker. I Samarbejde med Svenska Scooterklubben arrangerer Copenhagen Scooter Club for tredje gang løbet Øresund Rundt, hvor elskere af det tohjulede køretøj mødes. I år begynder det med en samling ved på fredag kl. 18 ved Kaffesalonen, Peblinge Dosseringen 6. Søndag slutter det hele med Scooterkonkurrencer og samling i Dragør. Tilmelding og info: 33225263

International operapremiere på Bornholm
*Fredag den 27. august kan man på Bornholms Kunstmuseum opleve komponisten Bent Lorentzens miniopera med titlen Pergolesis hjemmeservice, en 'musikomikalsk' farce frit efter Pergolesis gamle klassikerhit La Serva Padrona fra 1733. Forestillingen er iscenesat af Michael Leinert, chefdramaturg og instruktør på Deutsche Oper am Rein i Düsseldorf.

Pearl Jam afhøres efter Roskilde-dødsfald
*En delegation af danske politifolk er draget til Miami i Florida og har indledt afhøringerne af rockgruppen Pearl Jam. Afhøringen af forsangen Eddie Vedder bragte intet nyt for dagen i afklaringen af hændelsesforløbet under den fatale koncert.
Politiet understreger, at afhøringerne udelukkende handler om at afklare forløbet og ikke handler om skyldsspørgsmål.

Internationalt kulturmøde
*På Københavns Hovedbanegård vises for tiden det fortløbende udstillingsprojekt 'Station to Station'. Der er tale om performance, installation, video og fotografi af en lang række kunstnere fra hele verden. "Gennem præsentationen i det offentlige rum søges det enkelte menneskes lokale erfaring sat i et større globalt perspektiv," hedder det i præsentationen. 'Station to Station' er led i Images of the World-festivalen, hvor man også kan få oplysning om tid og sted for de enkelte arrangementer. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her