Læsetid: 2 min.

K`nyt

1. august 2000

Nye navne
*Den 1. august er tilsyneladende en populær dag at begynde i et nyt job. Denne dag tiltræder filmmanden Esben Højlund-Carlsen som ny forstander på Danebod Højskole. Samtidig får Odense Teater ny chef, ide skuespilleren Kasper Wilton tiltræder i den stilling, hans far Kai Wilton har haft i 15 år. Den fynske eventyrby får også en ny professor i medievidenskab og mediekultur. Kirsten Drotner tiltræder et nyoprettet professorat på Syddansk Universitet ved Institut for Litteratur, Kultur og Medier og bliver dermed landets første kvindelige professor inden for medievidenskab.

Mundtlig fortælling på skrift
*Et tidsskrift om mundtlig fortælling lyder som en contradictio in adjecto, men det er ikke desto mindre, hvad Den frie Lærerskole i Ollerup på Fyn har sendt på gaden. Nummeret indeholder et interview med Vigga Bro, der dyrker den mundtlige fortælling fra scenen, en artikel om fortællingens tid af Kirsten Thonsgaard, forfatter til flere bøger om mundtlig fortællekunst, en artikel af skuespiller Lena Bjørn, der har bragt historiefortælling ind i Dacapo Teatrets arbejde, samt en pædagogisk orienteret artikel af efterskolelærer S. Jørgen James-Olsen.

Grønlænderdag i Tivoli
*1. august har gennem årene udviklet sig til at være GrønIænderdag i Tivoli, hvor herboende grønlændere kommer for at møde hinanden. I år fejres begivenheden med den grønlandske sangerinde Karina Møller, der er kendt overalt i Grønland, som en af de største talenter inden for grønlandsk sang og dans. Karina Møller optræder på Plænen mellem kl. 17 og 18.

Festdage i Svendborg
*Apocalyptica, Baal, Dwayne Burns, Moonjam, Moussa Diallo/Mikkel Nordsø er nogle af de musikalske indslag, man fra på torsdag og frem til d. 13 august kan opleve i Svendborg. Svendborg Festdage er en årlig kultur- og idrætsfestival, hvor også bokseopvisning, Street Games og Rally står på programmet. Yderligere oplysninger på www.svendborgfestdage.dk

Botanisk Have i 400 år
*I morgen, onsdag, markeres den planterige haves 400 års jubilæum med indvielse af et nyt væksthus. Væksthuset, der indvies af Prinsesse Alexandra, er på 2 x 136 kvadratmeter og skal sikre opretholdelsen og udbygningen af Havens enestående specialsamlinger af thailandske og andre tropiske orkidéer og af sjældne og udryddelsestruede arter fra især oceaniske øer.
6. og 13. august er der foredrag og rundvisninger for publikum.

Klovnefestival på Bakken
*For femte år i træk er der klovnetræf på Bakken. I en uge fra på mandag vil man kunne møde nogle af verdens bedste og sjoveste klovne og spadsmagere fra bl.a. Frankrig, Rusland og England. Festivalen afsluttes d. 13. august med Galla Klovneshow i Cirkusrevyens telt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her