Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. august 2000

Nyt nummer af DMT er på gaden
*I Dansk Musik Tidsskrifts netop udsendte nummer kan man bl.a. læse Peter Laugesens artikel om Anders Nordentofts nye opera med tekst af Klaus Høeck. Desuden kan man læse om en Operaformance til tekster af Günther Grass med den eksperimenterende teatergruppe, Cantabile 2. Der er også en artikel om en Stockhausen-festival i Sverige, og der er anmeldelser af ny musik m.m. DMT står over for et samarbejde med Det Kgl. Bibliotek, hvor samtlige 75 årgange af tidsskriftet digitaliseres, så abonnenterne har online- adgang til mere end 20.000 siders musikalsk læsestof.

Skyum i Alfabet
*I aften er Informations Erik Skyum-Nielsen Ugens Forfatter i P1's litteraturaften, Alfabet. Anledningen er Skyums netop udkomne essaysamling, Fra ånden i munden, som opsamler refleksioner fra mere end 20 års kritikervirksomhed. I samtalen med Karsten Pharao, som sendes kl. 19.15, handler det således især om læsning, om tendenser og positioner inden for kritikken, og om kritikkens opgave i relation til litteraturen.

Austin Grandjean på Kunstindustrimuseet
*Den 25. august åbner en retrospektiv udstilling om grafikeren Austin Grandjean på Kunstindustrimuseet. Igennem mere end 40 år har han tryllet med skrift, navnetræk og symboler og løftet store grafiske opgaver for Danmarks førende forlag og aviser. Gennem et rigt udvalg af Grandjeans arbejder vises hans afgørende betydning for grafikkens udvikling i Danmark.

Kultur i børns hverdag
*Kulturbaser, hvor børn kan opleve og udfolde sig. Et korps af kulturvejledere og kulturkoordinatorer, som kan hjælpe dem med det. En ny uddannelse for formidlere af børnekultur. En børnekulturpris og et internetmødested for børn var nogle af punkterne i den handlingsplan, som Kulturrådet for Børn tirsdag offentliggjorde på Nationalmuseet i København. Rådet vil i de kommen fire år arbejde for, at kultur bliver en del af børns hverdag.

Net-kultur for børn
*80 procent af danske børn er dagligt på nettet. Kulturnet Danmark vil skabe en web-fortælling, der gør dansk kulturarv tilgængelig for børn. En fiktiv fortælling danner rammen om en interaktiv, kulturel opdagelsesrejse for børn. Den nære fortid opleves gennem børneøjne og med børnenes egen fantasi som medrejsende. Man kan læse om projektet på www.kulturnet.dk

Kultur- og idrætscenter
*Den 26. august åbner Vestjysk Kultur- og Idrætscenter. Åbningen fejres med tre udstillinger i den såkaldte Janus bygning, Den Ny Opera, der synger uddrag af Orfeus i Underverdenen, samt masser af taler og afsløring af en gave fra Ribe Amts Kunstudvalg. Formændene fra Centret, Svend Aage Thorup og Holger Bjørnskov byder velkommen.

Misantropen i Göteborg
*Det er et stærkt dansk hold, der binder an med Molières Misantropen på Stadsteatern i Göteborg, en scene der har været ude i voldsomt stormvejr i de sidste år. Alexa Ther (billedet) har instrueret og Rikke Juellund står for scenografien. Premieren er den 25. august, og Björn Kjellman spiller den bærende rolle som melankoliker med Sofi Ahlström Helleday som erotisk omdrejningspunkt. Teatrets billettelefon er +46 31615050 cc

Bog om maskulinitet
*Den amerikanske kulturkritiker Susan Bordos fremragende bog Mandekroppen om den maskuline krops tvetydige fascinationskraft og frigørelseshistorie i efterkrigstidens medieforvridninger, som vi anmeldte her i bladet i foråret er netop udkommet på Tiderne Skifter i Nina Bolts oversættelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her