Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. august 2000

Dansk Litteraturhistorie igen
*Gyldendal sender i dag et nyt oplag på gaden af Dansk Litteraturhistorie, som udkom for første gang i 1985. De ni store bind er efterhånden berygtet for det marxistiske litteratursyn, som er gennemgående i værket, hvor flere forfatterskaber ses i relation til klassekampen og den rette historiske bevidsthed. Genudgivelsen er dog ingen vittighed - forlaget har sat prisen til 1.995 kr. og fortæller om stor efterspørgsel.

Børnefilm hædret i Odense
*Det blev en børnefilm, der fik Grand Prix som årets bedste danske film på Odense Filmfestival lørdag aften, nemlig Cathrine Asmussens Ghettoprinsesse.
Filmen handler om to ti-årige piger, som er slyngveninder, skønt de har forskellig etnisk og religiøs baggrund. Michael W. Horstens film Tilbage til byen vandt prisen som bedste novellefilm, mens Ole Roos' film om Ib Schønberg blev kåret som bedste portrætfilm. Tomas Gislassons film om Ole Sohns efterforskning af kommunisten Arne Munch Petersens skæbne i en stalinistisk fangelejr vandt prisen som bedste dokumentarfilm.

Bryggens virkelighed
*På torsdag åbner Store Havnedag-festivalen, som sætter fokus på Københavns havnemiljø med udstillinger, koncerter m.m. I den forbindelse afholdes Bryggens Virkelighed, en kulturfestival med arrangementer tilknyttet Islands Brygge. Bl.a. Kan man opleve Nanna Lüders, der med Dan Hemmer, Frands Rifbjerg og Jacob Gurevitsch giver koncert på lørdag den 26. august. Mere info på Islands Brygges bibliotek tlf.: 33663220.

Emborg-koncert ved Diamanten
*På søndag kl. 16 kan børn og voksne opleve koncert med pianisten Jørgen Emborg, der giver udendørs børnekoncert på Søren Kierkegaards Plads. Sammen med en række andre danske musikere spiller han sange fra sin plade Verdens Navle.
Der er fri entré til koncerten, som er en del af Store havnedag-festivalen.

Gether formand for kulturråd
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har udpeget direktøren for Kunstmuseet Arken, Christian Gether, som formand for det nye internationale kulturråd. Internationalt Kulturråd skal i samarbejde med Internationalt Kultursekretariat komme med bud på de overordnede visioner og strategier for dansk kulturudveksling med udlandet. Sekretariatet hovedopgave skal - ud over at formulere de langsigtede strategier - have ansvaret for større tværgående kulturudvekslinger og kulturfremstød.
Med etableringen af Internationalt Kulturråd og Internationalt Kultursekretariat er strukturen på plads for den internationale kulturudveksling, når Det Danske Kulturinstitut ved årsskiftet afgiver dette arbejde til Internationalt Kultursekretariat.

Bycyklen hyldes
*De gratis og reklamefinansierede Bycykler i København har fået en venneforening. Per Pallesen har taget initiativ til oprettelsen af Bycyklens Venner, der holdes over dåben i dag, tirsdag, kl. 10. Det foregår som en Tour de Rundetårn, hvor bl.a. Per Pallesen vil køre ned fra Rundetårn, til tonerne fra Tin Roof Jazzband. Private kan blive medlemmer for 200 kr., mens virksomheder må af med 1.000 kr. Mere information: 32540012.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her