Læsetid: 2 min.

K'nyt

18. august 2000

Kraftig tilbagegang for Arte
*Arte har ifølge sin årsberetning tabt hver syvende abonnent på fem år. Artes direktør Mogens Hjorth anslår endda, at frafaldet er endnu større end regnskabet viser, nemlig op mod 20 procent, skriver Politiken torsdag. Ifølge Mogens Hjorth er årsagen, at de offentlige tilskud til billetter er for små, og besparelsen ved at abonnere på et helt års teaterbilletter for lille.
Kulturministeriet har dog en anden forklaring: "Jeg tror, publikums vaner har ændret sig henimod selv at vælge, hvad de vil se, og hvornår de vil se det," siger kontorchef i ministeriet, Poul Bache.
Flere teatre kritiserer nu Artes abonnementsordninger, som de selv er økonomisk afhængige af. Både Betty Nansen Teatrets chef Henrik Hartmann og Dr. Dantes forretningsfører Carsten Andersen forudser abonnementsordningens endeligt inden for ti år, hvis ikke Arte udvikler mere attraktive ordninger.
Læs også leder på bagsiden

Container Conny og Kloge Aage
*Folkebibliotekernes hjemmeside for børn åbner onsdag den 23. august. Dotbot.dk er centralbibliotekernes projekt, og det støttes af udviklingsmidler fra Biblioteksstyrelsen. Bibliotekarer fra seks forskellige centralbiblioteker står for redigering af hjemmesiden. På hjemmesiden kan man bl. a. finde webguiden, Kloge Åge, med links relevante for børn. Container Connie er stedet, hvor børnene selv anmelder musik, film, spil og bøger, og Kranieknuseren er en quiz. I København åbnes siden den 23. august kl. 10 på Københavns Hovedbibliotek af kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. I Aalborg åbnes siden kl. 16 på Det Nordjydske Landsbibliotek af rådmand Nils Bell og popgruppen Creamy.

Ballet-budget på plads
*Ringkøbing Amtsråd har bevilget et éngangstilskud på knap en halv mio. kr. til Peter Schaufuss-balletten i Holstebro. Dermed er finansieringen af det samlede årsbudget på 10,3 mio. kr. på plads. Balletten støttes som egnsteater af staten, Holstebro Kommune og Ringkøbing Amt. Amtet har samtidig besluttet at støtte oprettelsen af et landsdelsensemble med professionelle musikere i 2001. Der er givet grønt lys for en halv mio. kr., der rækker til et ensemble med fem musikere. Derefter er det tanken at udvide det til ti musikere i 2003, og i 2005 skal ensemblet være fuldt realiseret med 14 musikere.

Riga-institut jubilerer
*Det Danske Kulturinstitut i Baltikum kan i dag fejre 10-året for åbningen af sin første afdeling, nemlig i Riga i Letland. Den blev siden fulgt op med afdelinger i Tallinn i Estland og Vilnius i Litauen. Jubilæet fejres hen over efteråret med flere udstillinger, en dansk filmfestival, et jubilæumsskrift samt besøg af Det Udenrigspolitiske Selskab. Endvidere er lederen, Rikke Helms, blevet hædret med den lettiske republiks barrikade-deltager-mindemedalje for specielt sin indsat i 1991 at have medvirket til at bringe baltiske naboer ud af isolationen i tiden efter Murens fald og uafhængigheden.

Øjenåbner og rejsekammerat
*Dr. phil. Erik A. Nielsen og stud. mag. Svend Skriver fra Københavns Universitet har skrevet en grundbog, Dansk Litterær Analyse, der desuden rummer en antologi af danske tekster fra Leonora Christina frem til Pia Juul, Solvej Balle og Pablo Henrik Llambias. Bogen, der er en opdateret udgave af Livsbilleder fra 1991, har til hensigt at være øjenåbner og rejsekammerat gennem litteraturen via metodisk læsning. Den udkommer 24. august på Akademisk Forlag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her