Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. august 2000

Kragh-Jacobsen som præsident
*Filminstruktøren Søren Kragh-Jacobsen bliver præsident for en ny børnefilmfestival, Buster, der åbner i København d. 28. november. Initiativet er taget af en gruppe professionelle, nordiske børnefilmfolk og gennemføres i samarbejde med Nordisk Film, Det Danske Filminstitut, Den Danske Filmskole, DR, m.fl. Ialt 50 film vil vises under festivalen.

Friedell igen på dansk
*Den østrigske skuespiller og forfatter, Egon Friedell, udsendte i 1927-32 et stort værk om kulturstrømningerne i Europa, Den Nyere Tids Kulturhistorie, i sin egen, originale stil, der betegnes som en krydsning mellem Storm P., Vilhelm Grønbech og Palle Lauring. Få år efter udkom den i bl.a. Danmark - og igen midt i 60´erne. Forlaget Høst & Søn udsender den nu for tredie gang på dansk - med forord af forfatteren Villy Sørensen.

Nyt job til Maina Gielgud
*Maina Gielgud, der i 1997 blev balletmester ved Det Kgl. Teater, men forlod det i 1999, har ifølge Berlingske Tidende fået nyt job, nemlig som balletmester ved Boston Balletten. Maina Gielgud kom til København fra Australien, men samarbejdet mellem hende og det danske korps blev ikke lykkeligt, hvorfor hun valgte selv at gå.

Færre mimere i Tivoli
*Personalet af mimere og dansere på Pantomimeteatret i Tivoli skal skæres ned, skriver Jyllands-Posten (15.8). Tivoli skal spare, hvorfor det nuværende personale på 17 skal skal reduceres til ca. det halve uden for de seks uger, der betegnes som højsæsonen.

Studier i Kierkegaard på fransk
*F.J. Billeskov Jansens skrift, Studier i Søren Kierkegaards litterære kunst, fra 1951 er udkommet på fransk i serien Bibliothèque kierkegaardienne på Editions de l'Orante. L'art litteraire de Kierkegaard, er oversat af Else-Marie Jacquet-Tisseau, der også står for filosoffens samlede værker på fransk.

Psykiske lidelser på DR TV
*Hver femte dansker får på et eller andet tidspunkt i sit liv en behandlingskrævende psykisk lidelse! I tre programmer undersøger DR TV, hvad det egentlig vil sige at have en psykisk lidelse. Det første af disse handler om Jacob på 26, der må leve med skizofreni. Det (gen)udsendes på fredag. De to følgende sendes de to kommende søndage og handler henholdsvis om angst - den 20. august kl. 11.30 - og om fødselsdepression, den 27. august kl. 13.10.

Guldalderen har vokseværk
*Aarhus Kunstmuseum har taget forsmag på de gyldne dage med en præsentation af sin egen samling under titlen "Dansk Guldalderkunst - fra Abildgaard til Hammershøi". Så kan dette markskrigeriske begreb vel heller ikke strækkes videre. En køn bog med samme titel, med kønne billeder, er skrevet af
Hans-Edvard Nørregaard-Nielsen. Både Zahrtmann, Peter Ilsted, Philipsen og Niels Bjerre er med.cc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her