Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. august 2000

Legater fra Forfatterforeningen
*På torsdag uddeler Forfatterforeningen legater til fire forfattere. Helle Helle modtager Edith og Helge Rodes pris på 5.000 kr., Morten Sabroe og Nina Rasmussen fpr hver 11.000 fra Drassows pris, som tilfalder forfattere, der arbejder for fred, internationalt samarbejde og menneskelig forståelse.

Seminar om 'Begrebet Angest'
*Kierkegaards berømte bog om Begrebet Angest bliver genstand for et stort anlagt internationalt seminar, som afholdes på Københavns Universitet fra fredag den 16. til den 19. august. Her vil forskere fra bl.a. Tyskland, England, Argentina, USA, Belgien og Danmark diskutere værket ud fra fagområder som filosofi, psykologi, teologi, filologi og litteraturvidenskab, hvilket giver mulighed for at forstå Kierkegaard på tværs af faggrænserne. Søren Kierkegaard Forskningscentret står bag arrangementet, og kan kontaktes på tlf. 33766900.

Poesi på tegnsprog
*Hvis man er hørehæmmet og alligevel har lyst til at gå til lyrikoplæsning, er der nu en mulighed. Den 20. august arrangerer Café Poeten nemlig oplæsning af hørende poeter, som via tegnsprogstolke bliver formidlet til døve blandt publikum. De hørende poeter er Morten
Klintø, Alan Hammerlund og Erik van Ypern, men der vil også være oplæsning af døve digtere, som vil formidle deres egne digte på tegnsprog, nemlig Vivien Batory og Jørgen 'Rødtop' Nielsen. Café Poeten ligger på Jagtvej 43 i København.

'Kællingen i Krakow' på tysk
*Den vestjyske forfatter og journalist Jens Henrik Jensens thriller fra 1997, Kællingen i Krakow, udkommer på tysk, idet det tyske forlag Hanser Verlag udgiver bogen på sit datterforlag Zsolnay. Samme forlag har allerede med succes udgivet Leif Davidsens roman Limes Billede, oplyser forlaget Borgen, der tillige netop har solgt Jens Henrik Jensens seneste bog, Hofnarren i Murmansk, til det norske forlag Ex Libris.

Gensyn med TV-Teatret
*DR 2 genudsender en række af 60'ernes og 70'ernes TV-Teater-stykker. Første gang er d. 20 august kl. 17.10, hvor man kan opleve Per Oluf Enquists Tribadernes nat. Men også Stuepigerne af Jean Genet og Samuel Becketts Vi venter på Godot er bl.a. i sigte.

Mere Grønland
*Den norske kunstner Mette Tronvoll, der udstiller billeder fra Grønland i Kunsthalle Kiel under titlen Desert & Transit, viser også sine spøjse fotografier af isbræer og badelivet i de varme søer for blegansigter og grønlændere i Jylland. Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg huser udstillingen Isortoq Unartoq til underholdning for kunst- og grønlandselskere indtil 1. oktober. cc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her