Læsetid: 2 min.

K'nyt

12. august 2000

Frem med spøgelserne!
*Det har altid været en god historie, når naboens datter kom galt af sted. Knap så godt, når det skete for ens egen datter. Nu opfordrer Kvindemuseet i Århus naboens datter, det barn hun fødte eller naboen selv til at komme og fortælle hele historien. Det sker på en lille interaktiv udstilling "Spøgelserne ud af familieskabet", hvor museets gæster inspireres til og får mulighed for skriftligt eller mundtligt at fortælle deres historie. Museet har indrettet en skriveoase med computer og rum til interviews, og der er anvisninger på, hvordan man selv kan komme videre og f.eks. søge oplysninger om forsvundne familiemedlemmer i de eksisterende registre og arkivalier. Udstillingen åbner 19. august på Kvindemuseet i Århus og indsamlingen af beretninger varer i to måneder.

Skulpturbiennale i Kgs. Have
*I dag, lørdag, er der fernisering på "Skulpturbiennale 2000" i Kongens Have ved Herculespavillonen. På udstillingen deltager mere end 50 billedhuggere fra Danmark og Skåne. Mere info på www.skulptur.dk

Saul og David i Tivoli
*Søndag aften er der dansk premiere på Radiosymfoniorkestrets opførelse af Carl Nielsens opera Saul og David. Michael Schønwandt dirigerer kl. 19.30.

Grass på Møn
*I dag vil Günter Grass være at opleve på teaterhøjskolen, Rødkilde ved Stege. Her vil han læse op og diskutere egne værker med hans danske oversætter, prof. Per Øhrgaard og publikum.

Opera i Søndermarken
*Det Kongelige Teater præsenterer traditionen tro sit operaprogram for den kommende sæson ved en koncert i Søndermarken i eftermiddag. Arrangementet gentages i morgen kl. 15 på Skamlingsbanken ved Kolding.

Harris og Rickman måske i Harry Potter
*Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal spille hovedrollen i den første film bygget over skotten J.K. Rowlings voldsomt populære bøger om troldmandslærlingen Harry Potter. Men fans af bøgerne, som helst ser englændere medvirke i filmen, der skal instrueres af amerikaneren Chris Columbus og produceres af Warner Bros., kan begynde at slappe af. Solide engelske skuespillere som Alan Rickman (Galaxy Quest) og Richard Harris (Gladiator) ligger i forhandlinger med studiet om at spille henholdsvis professor Snape og professor Dumbledore, begge lærere på troldmandsskolen Hogwarts, hvor Harry går.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her