Læsetid: 2 min.

Lægeflugt fra det offentlige

8. august 2000

Mens de konservative kræver generel behandlingsgaranti, flygter de bedste yngre læger fra det offentlige sygehusvæsen på grund af dårlige arbejdsvilkår

De bedste yngre læger flygter fra hospitalerne og ud i private virksomheder.
Det viser en rundspørge, som Information har foretaget til en lang række af landets hospitaler.
Det er hovedsagelig de nye bioteknologiske virksomheder, der er gået på strandhugst i det offentlige, viser Informations rundspørge. De lokker med medejerskab, høje lønninger og gode arbejdsvilkår.
Lægeflugten står i skarp modstrid med et konservativ ønske om total behandlingsgaranti på de danske hospitaler. Og lægerne er frustrerede.

Kvaliteten daler
Foreningen af Yngre Læger frygter, at kvaliteten af det offentlige sygehusvæsen vil dale.
"Kvaliteten i det offentlige falder stille og roligt, hvis man ikke bruger nogle ressourcer på at skabe ordentlige arbejdsforhold, bedre uddannelse og bedre løn for lægerne. Vi oplever gang på gang, at bedre arbejdsvilkår lokker de dygtige yngre læger væk fra det offentlige sygehusvæsen," siger Morten Jørgensen fra Foreningen af Yngre Lægers arbejdsmiljøudvalg.
Han tegner et billede af en stresset arbejdsdag på landets sygehuse, hvor der ofte hverken er tid til at spise frokost eller gå på toiletet.
Therese Falkenberg, overlæge på Nykøbing Sygehus, bakker op om kritikken af lægernes arbejdsvilkår.
"Det er meget svært at gå på barsel eller i det hele taget have en familie, hvis man er i det offentlige system", siger hun til Information.
"Man har konstant dårlig samvittighed, hvis man tager fri, fordi man ved, at det er de andre, der bliver én mindre. Og det er altså produktionen på afdelingerne, der hele tiden tæller."

Egen barm
Kresten Philipsen (V), formand for Amtsrådsforeningen, vil ikke afvise, at det er et problem at holde på de yngre læger. Men han giver svar på tiltale: "Hvis man synes, arbejdsvilkårene er for dårlige, så må man finde et andet job. Der er aldrig nogen, der har stillet i udsigt, at et job som læge i det offentlige skulle være et otte- til-fire-job," siger Kresten Philipsen.
Han mener, at Foreningen af Yngre Læger selv må være med til at løse problemet gennem bedre planlægning.
"Jeg afviser ikke, at der skal gøres noget, men de yngre læger skal selv være med til at løfte opgaven," siger Kresten Philipsen til Information.
Morten Jørgensen mener, at problemerne udspringer af, at det offentlige tidligere har været vant til, at der var masser af læger.
"På den måde kunne det offentlige tillade sig at udnytte lægerne til det maksimale. Der stod jo masser af folk klar til at tage over. I dag er der lægemangel og stor konkurrence om at tiltrække den bedste arbejdskraft. Det har det offentlige ikke helt formået at omstille sig til," siger Morten Jørgensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her