Læsetid: 3 min.

Lægerne skummer fløden i det private

8. august 2000

De dygtigste yngre læger flygter fra sygehusvæsenet. Det giver bedre løn, bedre barselsvilkår, mindre arbejde, tid til forskning og ingen nattevagter

Kampen om de allerdygtigste læger bliver stadig mere intens. En række nye bioteknologiske virksomheder lokker med medejerskab, høje løn og gode arbejdsvilkår. Det samme gør en række multinationale medicinalindustrier som Astra Seneca, Novo Nordisk og Eli Lilly.
Kampen om de dygtigste medarbejdere er dermed nået til biotekbranchen, en kamp, som har været forbundet med den fremadstormende IT-branche. IT-branchens storforbrug af systemudviklere og programmører lod det offentlige i stikken, hvor ministerier, amter og kommuner har haft meget svært ved at få kvalificerede medarbedjere. Problemet flytter nu til biotek-branchen, hvor alt tyder på, at sygehusvæsenet bliver Sorteper.

Karriereplan
Personalsechef i Novo Nordisk Susanne Hendriksen mener, at man i det private erhvervsliv er i stand til at skabe et bedre arbejdsliv for de yngre læger.
"Vi kan i højere grad honorere de rigtigt dygtige unge lægers ønske om forskningstid og stabile arbejdsrytmer," siger Susanne Hendriksen til Information.
"De vil have personlig udvikling. Derfor laver vi udviklingsplaner for alle, så de kan se et naturligt karriereforløb for sig. Vi sætter økonomiske ressourcer og tid af til, at de føler, at de hele tiden udvikler sig. Fagligt, personligt og karrieremæssigt. Det, mange lægger vægt på, er, at de her slipper for nattevagterne. Det kan være svært at have en familie med så skæve arbejdstider." Susanne Hendriksen er klar over, at de mellem 10 og 15 nye biotek virksomheder, der er skudt op af jorden i Øresundsregionen i løbet af de seneste par år, er i hård indbyrdes konkurence.
"Der er utroligt mange penge i farmaceutisk udvikling. Og i de små biotek-virksomheder er der en enorm dynamik. De kan skabe utrolige værdier netop nu. Selvom vi tilbyder optioner, er de langt fra så gode, som nogle af de nye virksomheder. De kan jo tilbyde enorme værditilvækster - hvis det hele vel at mærke går, som man håber."

For få ressourcer
Gunvor Lillelund, der er en af de unge håbefulde læger, der er flygtet fra sundhedssystemet. Hun syntes ikke, det var rart at være sygehuslæge. Der er ikke tid nok til at gøre det ordentligt, siger hun.
"Sygehusene er presset så hårdt ressourcemæssigt, at det er svært at gøre arbejdet ordentligt. Og det kan jeg ikke stå inde for. Jeg er gået ud af systemet, fordi jeg vil have et andet arbejdsliv," siger Gunvor Lillelund. Hun tror ikke, at hospitalerne har en chance for at holde på de bedste medarbedjere.
"Hospitalerne kan ikke følge med i ræset om de dygtigste. Man tænker: Hvis jeg blev ansat i en biotek-virksomhed, ville jeg stige uendeligt meget i løn. Jeg ville få flekstid, dagarbejde og efteruddannelse, jeg ikke selv skulle betale. Det ville give langt bedre arbejdsvilkår, end hospitalet kan tilbyde."
Susanne Hendriksen arbejder meget struktureret for at håndplukke de bedste læger, allerede mens de studerer.
"Vi tænker mere og mere over at tiltrække de bedste. Vi kan allerede nu mærke pustet i nakken fra dels de små hurtige biotek-virksomheder, der popper op alle vegne, og dels fra store amerikanske farmaceutiske virksomheder, der i øjeblikket slår sig ned i regionen. Vi kan mærke, at vi bliver nødt til at være aktive. Vi har derfor sat vores rekruteringsafdeling i gang med at lave særlige programmer, der har til formål at plukke de bedste nyudklækkede læger."

Frustrerede læger
På hospitalerne bliver det mere og mere frustrerende at forsøge at lede en afdeling, mener mange læger.
Therese Falkenberg der er overlæge på Nykøbing Sygehus, erkender, at det er blevet sværere at holde på de dygtigste yngre læger.
"De yngre læger er frustrerede. De blive enormt skuffede, når de kommer ud på afdelingerne, fordi der ikke findes noget videre uddannelsessystem. De bliver bare inddraget i produktionen, og så forventer man, at de vil blive der i 10 år. Problemet er, at de unge vil have mere selvstændighed og højere løn. Og det får de ikke på hospitalerne," siger Therese Falkenberg, der mener, at de yngre læger har forandret sig i løbet af de seneste 20 år.
"De unge flintrer mellem forskellige job, og det gør, at det bliver sværere at tage sig sammen til at lave en ordentlig efteruddannelse, fordi de alligevel er smuttet inden længe. Det har ført til, at mange af de rigtigt dygtige ikke engang når at aflægge lægeløftet. De tager en forskerkarriere i stedet," siger Therese Falkenberg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her