Læsetid: 1 min.

Magtløs gruppe

5. august 2000

Nyrup bruger kun få rådgivere

Kampagnen
Socialdemokratiet har nedsat en kampagnegruppe til at styre partiets valgkamp frem til folkeafstemningen den 28. september. Kampagnegruppen består af en række rutinerede politikere og organisationsfolk, der skal mødes jævnligt for at diskutere kampagnens forløb og finjustere strategien. Det er ihvertfald planen. Men i virkeligheden har kampagnegruppen kun lille indflydelse, oplyser kilder i partiet. Det er reelt Nyrup, der styrer partiets kampagne. Og han betjener sig kun af få, udvalgte rådgivere.
Kampagnegruppen har indtil nu mødtes tre-fire gange, og det er tanken, at den skal mødes hyppigere i de sidste par måneder frem til afstemningen. Den ledes af socialminister Henrik Dam Kristensen i kraft af hans position som politisk leder af Socialdemokratiets euro-kampagne. Derudover består gruppen af:
Partisekretær Villy Stig Andersen, indenrigsminister Karen Jespersen, fødevareminister Ritt Bjerregaard, miljø- og energiminister Svend Auken, trafikminister Jacob Buksti, finansminister Mogens Lykketoft, LO-formand Hans Jensen, næstformand Lene Jensen, EU-ordfører Claus Larsen-Jensen, politisk ordfører Pernille Blach Hansen, DSU-formand Christian Madsen, Hans Christian Eisen fra forretningsudvalget, Marina Hoffmann fra Socialdemokratiets Nyhedstjeneste, Jan Rix Rasmussen fra PØ-afdelingen og John Iversen, der er organisatorisk leder af kampagnen.
I en kreds tættere på Nyrup befinder sig enkelte topfolk, som han rådfører sig med, når han skal træffe vigtige beslutninger: Mogens Lykketoft, Henrik Dam Kristensen, John Iversen og til dels også Ritt Bjerregaard, oplyser kilder i partiet. Derimod menes hverken Svend Auken eller Jacob Buksti at være særligt tæt på Nyrup i det daglige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her