Læsetid: 1 min.

Mystik om krigsforskning

10. august 2000

Lykketoft vil ikke svare på, om det er aftalt at afsætte penge til forskning
i erhvervslivets gerninger 1940-45

Finansminister Mogens Lykketoft (S) "har ingen intentioner om" at tale med Information om, hvorvidt det er aftalt mellem ham og Enheds-listens Frank Aaen, at der skal afsættes fem millioner kroner som en særlig post på finansloven til historisk forskning i industriens og landbrugets rolle under besættelsen.
Det meddeler han via en embedsmand, efter at Information gennem den seneste uge har forsøgt at få finansministerens svar på spørgsmålet.
Forskningsminister Birte Weiss (S) sagde i sidste uge til Information, at hun ikke vidste, hvad der var aftalt mellem Lykketoft og Aaen, men at der ville blive fundet en løsning, hvis Lykketoft bekræftede aftalen:
"Hvis Frank Aaen og finansministeren er enige om, at der har været tale om en særlig bevilling, så må vi klare det," sagde Birte Weiss til Information 2. august.
Det er dette spørgsmål, Mogens Lykketoft "ingen intentioner" har om at afklare.
Finansministeren henviser via sin embedsmand til, at der "er fundet en forståelse mellem Birte Weiss og Frank Aaen om, hvordan det her bliver løst", og at Aaen og Weiss har talt om sagen "så sent som lige før sommerferien".
Information dokumenterede i sidste uge, at Frank Aaen og Birte Weiss var uenige om, hvorvidt der skulle afsættes en særlig post på finansloven - hvilket ikke er sket. ni.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her