Læsetid: 1 min.

Pinochet risikerer retsforfølgelse

3. august 2000

*Chiles Højesteret besluttede tirsdag at ophæve Augusto Pinochets parlamentariske immunitet. Højesteret har endnu ikke offentliggjort kendelsen, men ifølge bl.a den spanske avis El Pais og det chilenske dagblad La Tercera, oplyser kilder tæt på Højesteret, at 11 af de 20 højesteretdommere stemte for at ophæve den tidligere diktators immunitet. Ifølge samme kilder vil kendelse, der åbner op for, at Pinochet kan retforfølges som den øverst ansvarlige for den berygtede dødskaravane, der i 1973 myrdede 74 venstreorienterede, blive offentliggjort i løbet af en uge.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu