Læsetid: 1 min.

Sexhandel kortlægges

30. august 2000

Ligestillingsministre-ne i Nordisk Ministerråd vil have fælles forebyggelse af handel med kvinder

Omfanget af kvindehandel skal kortlægges, og der skal udarbejdes en fælles nordisk handleplan i samarbejde med de baltiske lande for at forbygge handlen med kvinder.
Det var meldingen, da ligestillingsministrene fra de nordiske lande i går mødtes i Vedbæk nord for København. Ligestillingsminister Jytte Andersen understregede, at kvindehandel er et grænseoverskridende problem, som de nordiske lande skal samarbejde om at løse.
»Vi ved, at der bliver handlet med baltiske kvinder, at der er sexindustri og børneprostitution i Baltikum. Det, vi mangler, er et bedre overblik over problemets omfang end det nuværende,« sagde den danske ligestillingsminister.

På tværs af grænserne
Sammen med sine ministerkolleger vil hun nedsætte en arbejdsgruppe, der dels skal indsamle statisktisk materiale om omfanget af problemet og dels udarbejde handleplaner for forebyggelse af kvindetrafikken. Arbejdet skal være tværministerielt, da problemerne med kvindehandel ikke kun er retlige, men også sociale. Samtidigt vil Ministerådet trække på erfaringerne fra de frivillige organisationer, der længe har samarbejdet på tværs af grænserne for at gøre noget ved problemet. Endelig foreslår ministrene, at spørgsmålet om kvindehandel bliver en del af konferencen Kvinder og Demokrati, der skal holdes i Vilnius i juni til næste år.

Vil se handling
Dorit Otzen, der ud over at være leder af Reden, også sidder i det nordiske netværk, Netværket imod handel med kvinder, finder det meget positivt, at Nordisk Ministerråd nu sætter sig sammen for at forebygge kvindehandel. Men hun vil også se handling: »Vi skal huske på, at der ligger masser af anbefalinger fra EU, OECD og kvindemødet i New York og Beijing, der anbefaler beskyttelse af vidner, ofre og menneske-rettigheder, samt samarbejde på tværs af grænsen og integrationsprogrammer. Det vigtige er, at der så også sker noget,« siger Dorit Otzen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her