Læsetid: 1 min.

Tunge drenge til Nuuk

19. august 2000

Forhandlinger om Thule-radar på plads

Drejebogen for de vigtige trepartsforhandlinger i Nuuk mellem USA, Danmark og Grønland om en opgradering af Thule-radaren i forbindelse med USA's planer om et missilskjold er nu på plads. Rollelisten er besat med sværvægtere på både ekspertniveau og det politiske niveau. De tre delegationer ledes fra USA af viceforsvarsminister John Holum, fra Danmark af Udenrigsministeriets direktør, Friis Arne Petersen, og fra Grønland på det politiske plan af landsstyreformand Jonathan Motzfeldt og vice-landsstyreformand Josef Motzfeldt. Afgørende for bredden i drøftelserne er, at også Landstingets Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg deltager. Formelt er der tale om drøftelser på direktør-niveau, det højst mulige niveau, når drøftelserne ikke må få karakter af egentlige politiske drøftelser. Delegationerne ankommer til Nuuk mandag og drøfter Thule-radaren hele tirsdagen, hvorefter embedsmændene flyver til Thule-basen på en besigtigelsesrejse onsdag og derfra ud af Grønland torsdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her