Læsetid: 1 min.

Alvorlig sigtelse mod Sherlock Holmes

21. september 2000

Det verdensberømte makkerpar Arthur Conan Doyle og Sherlock Holmes bliver mere og mere suspekt. Fornylig hørte vi, at Conan Doyle skulle have stjålet plottet til Baskervilles Hund fra en vis Mr. Robinson og derefter myrdet ham, og nu kan Der Spiegel (18. 9) offentliggøre årsagen til, at Sherlock Holmes aldrig tog Jack the Ripper-sagen op: Det var ham selv, der var the Ripper. Beviser? Ikke direkte, men Holmes har intet alibi: Hans livsledsager Dr. Watson havde netop forladt Baker Street for at indgå et af sine gentagne giftermål i den periode, hvor kvindemorderen huserede. Stedfortrædende jalousimord?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her