Læsetid: 1 min.

Euro-debatten har været for dårlig

29. september 2000

Visioner har haft svære kår i euro-kampagnen, mener Nyt Europa og Europabevægelsen

Ja-bevægelser
»Vi er kede af det – det er så deprimerende, at det er gået, som det er,« siger Christine Antorini, talskvinde for bevægelsen Nyt Europa. Hun langer kraftigt ud efter ja-partiernes kampagne.
»Det har været en rigtig dårlig ja-kampagne. Der har simpelt hen manglet begejstring for det europæiske projekt. Alt er gået ud på at garantere tryghed og igen forandringer.«
Christine Antorini er bange for, at Danmark efter et nej lukker sig om sig selv.
»Det, jeg frygter allermest, er, at EU-diskussionen stopper nu. At det hele kommer til at handle om indenrigspolitik. Det vil være forfærdeligt, hvis Danmark ikke deltager aktivt i diskussionen om Nice-traktaten og udvidelsen mod øst.«

Visionsløs debat
Også Den Danske Europabevægelse, som torsdag aften er samlet på Borups Højskole i København, er frustreret over den danske euro-debat.
»Man har jo slet ikke talt om værdien af at have et politisk kontinent som Europa. Der har slet ikke været fokus på det væsentlige, nemlig det politiske,« siger bevægelsens formand Jørgen Schleimann.
Europabevægelsen er denne aften repræsenteret af velklædte unge i jakkesæt.
En af dem er landssekretær Anders Panum Jensen, der har været leder af Europabevægelsens ja-kampagne.
»Jeg mener ikke, at danskerne er så EU-skeptiske, som afstemningen giver udtryk for. I løbet af kampagnen har jeg oplevet, at EU-modstanden snarere skal ses som en protest mod flere af ja-politikerne. Folk føler ikke, at politikerne repræsenter dem,« siger han.
Henriette Rald, der også har deltaget i Europabevægelsens kampagne, ser lidt opgivende ud:
»Jeg oplever, at det er utrolig svært at få folk i tale om visioner for Europa. Jeg forstår ikke den manglende begejstring,« siger hun.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu