Læsetid: 2 min.

JAZZ

19. september 2000

Hall og Lovano
*Den væsentligste forskel på den ny cd med Jim Hall og dens forgængere er måske, at Hall her har et første klasses bas/tromme-team i ryggen. George Mraz (bas) og Lewis Nash (trommer) spillede tidligere med Tommy Flanagan, og deres lydhøre akkompagnement passer lige så godt til Halls dæmpede guitarspil. Men også Joe Lovano er en gevinst for pladen, og han høres ikke kun på tenor- og sopransax, men også på altklarinet og en såkaldt ’low B’ altsax. Hall og Lovano står for alt repertoire, deriblandt Halls »All Across the City«, som han indspillede i duo med Bill Evans. Kvartetten kalder sig med rimelighed Grand Slam og er indspillet live.
Grand Slam: Live at the Regattabar. Telarc CD-83485

Woody Allens jazz
*For dem, der gerne vil genhøre musikken fra Woody Allens spøjse Dur og mol (Sweet and Lowdown), findes et udvalg på cd. Hovedparten er naturligt nok original-optagelser med den udmærkede guitarist Howard Alden og Dick Hymans gruppe, men det musikalske niveau havde jo været højere, hvis man ikke kun havde inkluderet Bunny Berigans »Caravan« og Sidney Bechets »Viper Mad«, men også andre af filmens pladeoptagelser med f.eks. Bix Beiderbecke og især Django Reinhardt.
Music from the Motion Picture Sweet and Lowdown. Sony SK 89019

Basun-spirituals
*Den svenske-næsten-danske førstebasunist i Radioens Big Band, Vincent Nilsson, hvis solospil og arrangementer man ofte kan glæde sig over med orkestret, høres nu for første gang som leder af sin egen kvartet, der rummer Jan Lundgren (klaver), Bo Stief alternerende med Mads Vinding (bas) og Ed Thigpen (trommer). Dette fortræffelige mandskab færdes som hjemmevant i et for musikerne så uvant repertoire som 11 spirituals.
Vincent Nilsson Quartet: Jazz Trombone Spirituals. Storyville 101 4240

Villaumes debut
*Sidste år havde den nu 26-årige pianist Kasper Villaume en af de sidste års mest omtalte afgangseksamener fra Rytmisk Musikkonservatorium, og et halvt år senere indspillede han og hans kvartet debut-cd’en Outrun. Med Lars Møller (tenorsax), Jesper Bodilsen (bas) og Morten Lund (trommer) er Villaume i inspirerende selskab, men kan sandelig også selv sætte ild i Keith Jarretts »Prism«, Wayne Shorters »Footprints«, to standards og fem egne stykker. En klar Grammy-kandidat.
Kasper Villaume Quartet: Outrun. Stunt STUCD 00172

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her