Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. september 2000


Ny stor dramatikerkonkurrence
*Wilhelm Hansen Fonden har udskrevet en ny, stor dramatikerkonkurrence i Skandinavien. 15 dramatikere fra Norge, Sverige og Danmark er blevet opfordret til at skrive for en større scene. Det drejer sig bl.a. om Jon Fosse og Jesper Halle fra Norge, Magnus Dahlström og Sofie Fredén fra Sverige. Peter Asmussen, Claus Beck-Nielsen, Peer Hultberg, Astrid Saalbach og Morti Vizki er de danske deltagere i konkurrencen.

Internet for studerende
*En ny portal for studerende på videregående uddannelser i Danmark er netop blevet lanceret. På portalen Studerende Online kan man bl.a. finde og få gode råd om legater og legatansøgninger – ca. 1.000 legater er listet på siden. For de boligsøgende er der også hjælp at hente. På boligsektionen kan de finde information om forskellige kollegieværelser og ungdomsboliger i hele landet. Portalen bliver løbende opdateret og kan findes på www.so.dk

Græsk/dansk sanserus
*Den græske forfatter og billedkunstner Theofanis K. Melás har skrevet manuskriptet og den danske koreograf og danser Kitt Johnson har lavet koreografien til performancen Farven Tid. Forestillingen er en iscenesættelse af krop, lys, lyd og tekst, som er skabt specielt til den sorte varmekælder, der er teaterinstitutionen Terra Novas Live Art
Room. I dette rum kan Farven Tid derfor opleves kl. 20 fra 20. september til 5 oktober. Adressen er Enghavevej 42, København V.

Georg Jensen Prisen mister navn
*Georg Jensen Prisen, der blev indstiftet af Tuborg i 1988 og var opkaldt efter kunsthåndværkeren Georg Jensen, må nu se sig om efter et andet navn. Georg Jensens familie har nemlig undersøgt, hvad prisen er gået til og har konkluderet, at ingen af prisvinderne har haft noget med kunsthåndværk at gøre som lovet. Derfor har de nu bedt Tuborg om at finde et nyt navn til prisen.

Filmdirektørstilling til debat
*Førende filmfolk mener ikke, at stillingen som områdedirektør i Det Danske Filminstitut skal genbesættes, når den nuværende direktør Thomas Stenderup ved årsskiftet holder op. Thomas Stenderup har i løbet af de tre år, han har beklædt stillingen, været i kritikernes søgelys. Mange mener nemlig, at han har bragt dansk film på helt galt kurs ved at oprette en udviklingsafdeling, der skal sikre, at danske film målretter sig mod publikum. Det betyder, at en film skal vurderes til at kunne tiltrække et stort publikum for at blive lavet. Konsekvensen er, at smallere og mere eksperimenterende film, der kunne være med til at udvikle dansk film, bliver sorteret fra. For at stoppe den udvikling, foreslår flere filmfolk nu, at direktørstillingen helt nedlægges.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her