Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. september 2000


Danske med bulgarske stemmer
*Det danske kvindekor Usmifka har lige været i Bulgarien for at studere den unikke bulgarske sangteknik, som kendetegner bulgarsk a capella korsang og som i stigende grad bruges af bulgarske komponister på grund af sit særpræg. Den bulgarske sang er f.eks. karakteriseret ved den metalliske klang og de skæve og skiftende taktarter. Koret vil vise, hvad det har lært i Bulgarien til en koncert i Sankt Johannes Kirke på Sankt Hans Torv i København. Det sker onsdag den 13. september klokken 20. Entre: 50 kroner.

Spådom i ord og musik
*En spændende kombination af nordisk mytologi og musik kan opleves, når Suzanne Brøgger fortæller sin egen gendigtning af den oldnordiske, mytiske fortælling Vølvens Spådom og LINensemblet spiller til. Vølvens Spådom handler om verdens skabelse, blomstringstid og undergang. LINensemblet, der tæller klaver, cello og klarinet, har tidligere lagt musik til ordkunst f.eks. sammen med Søren Ulrik Thomsen og Pia Tafdrup. Fortællingskoncerten kan opleves på Fuldmåneaftenen onsdag d. 13. september klokken 20 i Den Sorte Diamant. Billetterne koster 125 kroner.

Pris til Sonnergaard
*Forfatteren Jan Sonnergaard har netop modtaget en pris på 7.000 kr. fra Danske Forfatteres Fond til Ytringsfrihedens Værn. Sonnergaard får prisen pga. sine udtalelser om, at Camre og Kjærsgaard er landsforrædere, hvilket de efterfølgende har stævnet ham for. Forfatterfonden finder det vigtigt og rigtigt, at Jan Sonnergaard har ytret sig stærkt og markant i debatten, og mener det er centralt for debatten at beskyldninger, som dem de to politikere er kommet med i indvandrerdebatten, får et stærkt modspil.

’Festen’-stykke på vej ud i verden
*Først gik Thomas Vinterbergs Festen sin sejrsgang verden over som spillefilm, og nu synes den barske historie på vej til en tilsvarende succes som teaterstykke. Uropførelsen fandt sted på Schauspielhaus i Dortmund, og en anden tysk opførelse fik senere i weekenden premiere i Dresden. I øjeblikket er der konkrete forhandlinger i gang om at få en teater-udgave af Festen sat op i Norge, England, Holland, Italien og Norge. »Historiens store styrke ligger i evnen til at skære helt ind til kernen i fortællingen og udelukke alt andet. Det gælder både for filmen og for teaterstykket, og således lykkedes det at skabe en fængslende og helstøbt opførelse, der blev modtaget med begejstring og bravo-råb«, skriver nyhedsbureauet DPA om instruktøren Burkhard Kosminskis iscenesættelse.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her