Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. september 2000


Festen som teaterstykke
*En af nyere tids største danske filmsucceser Festen af Thomas Vinterberg og Mogens Rukov er nu blevet bearbejdet i en teaterversion af Bo hr. Hansen. Den nye Festen har verdenspremiere på lørdag, den 9. september 2000 på Schauspielhaus i Dortmund, Tyskland og dagen efter den 10. spetember på Stattsschauspiel i Dresden. Premiereproduktionen i Dortmund bliver instrueret af den unge tyske instruktør Burkhardt C. Kosminski. Tilstede ved premieren vil være de tre danske forfattere – samt den engelske producent Sophie Simpson, som er interesseret i at sætte stykket op i både England og USA.

Ligestilling i 2000
*Torsdag den 21. september er der konference om ligestilling i Parken, København. I en række foredrag sættes der i dagens løb fokus på ligestillingen i Danmark i jobsamtaler, blandt akademikere, i medierne og i fremtidens ’drømmesamfund’. Mellem formiddags- og eftermiddagsprogrammet underholder Anne Marie Helger med Et Helgerhyl i udbrud. Se program på www.sprogselskabet.dk

Lars von Trier i Koplevs Krydsfelt
*I dag klokken 9.10-11.00 i DR Radios P1 medvirker den premiere-aktuelle Lars Von Trier i Koplevs Krydsfelt. I Krydsfeltet, som sendes direkte fra Filmbyen i Avedøre, fortæller Trier bl.a. om det at lave film, om sine arbejdsmetoder, om at instruere, om at skrive manuskripter, om kampen for at blive anerkendt, om livet uden for filmbyen, barndom, hverdagsliv og alle de andre ting, der er med til at skabe et helt menneske.

Lettere adgang til kulturen
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har uddelt 2,8 millioner. kroner til forbedringer af den fysiske tilgængelighed til Kulturministeriets statsinstitutioner og tilskud til institutionernes informations- og formidlingsarbejde. Statens Museum for Kunst får 1,25 mio. kr. til handicapelevator og dørpumper, Kunstakademiets Arkitektskole får 450.000 kr. til ph.d.-studier om handicappede, Det Kongelige Bibliotek får 924.000 kr. til handicapforbedringer på Diamanten m.fl. Kulturministeren fremlagde i efteråret 1999 Handlingsplan for handicappedes adgang til kulturen. Handlingsplanen indeholder initiativer, der omfatter såvel fysisk adgang til kulturen som mennesker med handicap deltagelse i kulturlivet.

Lav din egen tegneserie
*Har du et godt greb om musen og et par friske talebobler på tungen kan du deltage i danmarksmesterskab i tegneserie. Det er Post Danmark og brødrene Ballerin der er gået sammen om projektet, hvor det handler om at møblere rundt på kulttegneserien Slim, Slam & Slum. Mere info på www.postzonen.dk. Deadline er 5. november.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her