Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. september 2000


Mia Farrow FN-ambassadør
*Skuespillerinden Mia Farrow er udnævnt som Unicef-ambassadør under FN’s polio-topmøde i New York. Tidligere har bl.a. Susan Sarandon, Roger Moore, Claudia Schiffer og Peter Ustinov stillet berømmelsen til rådighed. Mia farrow har – ligesom en af hendes sønner – selv været ramt af sygdommen.

Mammut har kig på bio
*Mammut Teatret vil ifølge Jyllands-Posten (27. september) gerne overtage den gamle Triangel Bio på Østerbro i København. Den nuværende lejer, Video Netto, kan ikke bruge hele lokaliteten, hvorfor Mammut er tilbudt et areal på 800 kvadratmeter. Københavns Kommune tilbyder et engangsbeløb på 700.000, men den årlige husleje er på 1,4 mio. kr., hvorfor det er uvist om teatret kan klare overtagelsen. Mammut Teatret har til huse på et mindre areal i Livjægergade på Østerbro. Teatrets leder, Claus Flygare, mener, at en overtagelse vil være mulig.

Sabroe på Byens Kro
*Forfatteren Morten Sabroe læser op af sin nye roman, Den spanske gæst, på Byens Kro i Københavns centrum i morgen aften kl. 20. Gratis adgang.

Filosofisk cafe i Århus
*Kulturselskabet Swung inviterer til en række filosofiske cafeer dette efterår på Café Englen i Århus. Filminstruktøren Jon Bang Carlsen indleder 1. okt. kl. 20 med emnet: At opfinde virkeligheden. Senere følger Erik Clausen, Nils Malmros, Anders Rønnow-Klarlund og Lars H.U.G. Ingen entré.
Grundtvig i Grundtvigs kirke
*Forfatteren Finn Abrahamowitz er debatgæst på tirsdag kl. 19.30 i Grundtvigs Kirkes krypt – om danskhed set i forhold til Grundtvig. Andre deltagere er redaktørerne Birgitte Larsen og Niels Frid-Nielsen.

Mesterskab i Poetry Slam
*De første nordiske mesterskaber i Poetry Slam holdes 6. oktober i KafCaféen i København. Poetry Slam er en uhøjtidelig digtkonkurrence, som har fået et pænt stort publikum.

Erik Leth død
*Sangskriveren Erik Leth er død, 77 år. Leth skrev tekster til bl.a. Liva Weel, Osvald Helmuth, Dirch Passer og Otto Brandenborg.

Ny dansk komedie
*Dansk hip hop, country & western og action er hovedingredienserne i en ny filmkomedie, som ventes klar til biografpremiere i december næste år.
Wise Guy Productions regner med at starte optagelse til Go Johnny Go i februar, og det bliver spillefilm nr. to for instruktøren Shaky González, der debuterede med vampyrfilmen Nattens engel. Musikken til filmen leveres af gruppen Den Gale Pose, og hovedrollerne besættes med Jokeren fra Den Gale Pose som gangster-rapper, Zlatko Buric, Ulrich Thomsen og Louise Iversen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her