Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. september 2000


Putin fyrer teaterdirektør
*Ruslands præsident Vladimir Putin har fyret Vladimir Vasiliyev, der er direktør for Ruslands berømte Bolshoi Teater. Vasiliyev har gennem længere tid argumenteret for, at teatret skulle restaureres. Begrundelsen for fyringen er ifølge det russiske kulturministerium, at Putin gerne vil slå et slag for disciplin og forbedring af Ruslands infrastruktur. Skuespillere landet over frygter nu, at der vil komme flere indgreb - f.eks. i den kunstneriske frihed. moust

Samarbejde om læring
'Interkulturelt Center i Skolegade 23, Århus afholder fra torsdag den 14. til og med lørdag den 16. september seminar med samarbejde om læring som overordnet tema. Formålet er at videregive ideer og undervisningsprincipper til undervisere og pædagoger, der i dagligdagen står over for en flerkulturel gruppe af elever og studerende. Interkulturelt Center har arbejdet med undervisning i et interkulturelt miljø siden 1984.

Heinesen på Statsbiblioteket
*Hundredeåret for William Heinesens fødsel er blevet fejret vidt og bredt siden den store digters runde dag i januar. Fra i dag kan man også se udstillingen »Williams Verden« på Statsbiblioteket i Århus. Heinesen har selv visualiseret sit fortælleunivers, dels med omslag til værkerne, dels med tegninger og karikaturer af mange af de typer fra det gamle Tórshavn, der befolker hans verden. Udstillingen består således både af tekster, citater og forklaringer som af kig ind i billedmagerens fantasiværksted.

Stipendium til John Kørner
*Den unge billedkunstner John Kørner modtager et stipendium på 50.000 sv. kr. Det er det svenske Carnegie Award, som hvert år uddeler over 1 mio. sv. kr. til nordiske malere. Førsteprisen på 500.000 sv. kr. gik i år til den norske kunstner Mari Slaattelid, mens andenprisen på 300.000 blev tildelt islændingen Hrein Fridfinsson. Tredjeprisen på 200.000 sv. kr. gik til Petri Hytönen fra Finland. Seks kunstnere fra Danmark deltager i en udstilling, der i forbindelse med prisuddelingen turnerer i Norden. Det er Merete Barker, Martin Bigum, Erik A. Frandsen, John Kørner, Kehnet Nielsen og Nina Sten-Knudsen.lb

Legat til Alberte Winding
*Ingrid Jespersens Legat uddeles hvert år til en nordisk – fortrinsvis dansk – kvinde omkring 40 år, som har udmærket sig ved dygtighed, begavelse, absolut hæderlighed og uegennytte. Alberte Winding tildeles legatet for sin virksomhed som sanger, komponist og tekstforfatter til børne- og voksensange. Hun er aktuel med en cd-indspilning af salmer og tekster af danske forfattere.

Ny bogguide på gaden
*BogMekka hedder en ny bogguide, der første gang udkommer 1. september. Ideen er at give ’aktive kulturforbrugere’ mulighed for nemt og hurtigt at få overblik over et udvalg af de nye bøger, der kommer på gaden hver måned. BogMekka består af en folder med smagsprøver på aktuelle bøger, deres pris, forside og forlaget. Desuden af en elektronisk udgave på www.bogmekka.dk Første udgave indeholder bøger fra 13 forlag, blandt andet politisk revy, Politikens Forlag, Lindhardt & Ringhof samt Møntergården. Alle Informations-læsere får BogMekkas folder med posten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her