Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. september 2000


3 x 500.000 kr. til tre kvindelige kunstnere
*Mandag den 9. oktober bliver billedhuggerne Anita Jørgensen, Elle Klarskov Jørgensen og Elisabeth Toubro 500.000 kr. kr. rigere, idet de tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Prisoverrækkelsen vil blive fulgt op af en udstilling i Den Frie Udstillings Bygning på Oslo Plads. Den åbner den 9. oktober og kan ses indtil 29. oktober. Der er tale om tre markante kvindelige skulptører, der på hver sin måde har bidraget til omformningen af skulpturbegrebet. »..ikke mindst minimalisternes formprincipper har præget skulpturen og dens orientering i rummet helt frem til dagens aktuelle kunst,« som det hedder i det lille, medfølgende katalog.
lb

Nyt forlag for udenlandsk lyrik
*Bebop er et nyt forlag, der fortrinsvis vil udgive udenlandske digtere i dansk gendigtning samt bøger af og om internationale billedkunstnere.
Efteråret 2000 udkommer fire udgivelser, en dobbeltudgivelse af maleren og billedhuggeren Hans Arps digte fra 1958 og 1960. Også den franske surrealist Robert Desnos udkommer i Asger Schnack og Manni Crones oversættelse. Det er digteren Asger Schnack, der står bag
Bebop-forlaget, og han udkommer selv med en indføring i digtform i den tyske maler Rupprecht Geigers univers. På tysk
i Herbert Zeichners oversættelse. Endelig er den fjerde udgivelse en genudgivelse: Per Højholts debut, Hesten og solen fra 1949. Per Kirkeby har leveret omslag til Højholt og Desnos, Arp og Geiger-bøgerne har omslag af kunstnerne selv.

WORLD@ART i Aalborg
*Den 2. til den 8. oktober afholdes den hidtil største udstilling og konference om interaktiv multimediekunst i Danmark.
Det sker på InterMedia-Aalborg, Aalborg Universitet, som er et af verdens største virtual reality centre. Hovedvægten ligger på virtual reality-værker, på interaktive installationer og på digitale performances. Hovednavnene er de to internationalt kendte multimediekunstnere Maurice Benayoun (Frankrig) og Vibeke Sorensen (USA).

DR afviser aftale med pladeselskab
*Politiken bragte søndag en historie om, at DR skulle have indgået en aftale med det populære danske band D-A-D’s pladeselskab om at spille bandets nye single Evil Twin et bestemt antal gange, mod at D-A-D skulle stille op til en DR-transmitteret koncert. DR afviser, at der har været indgået sådanne aftaler. Radiodirektør Leif Lønsmann siger, at beslutninger om, hvilke numre der spilles hvor tit, træffes suverænt af DR’s ledelse. Lønsmann bekræfter, at DR har samarbejdet med bandet om en række koncertarrangementer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her