Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. september 2000


Seminar om sproget
*Danske sprogseminarer afholder nu deres 6. omgang sprogseminarer. Her vil sprogfolk fra Danmark og England holde oplæg om aktuelle sproglige emner lige fra hvad e-mail hedder i flertal til hvordan man bruger sproget som spejl. Seminaret er tilrettelagt efter tre grupper af sprogbrugere:
– alle, der kommunikerer med mennesker,
– danskere, der kommunikerer på engelsk,
– medarbejdere, der kommunikerer på Internettet.
Yderligere oplysninger om seminarerne kan fåes på www. sprogseminar.dk

Homoseksuelle i Cinemateket
*I oktober starter den årlige Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival, som viser film om det homoseksuelle miljø. Det foregår i Cinemateket i København, der i år har 33 film på programmet. Der er også en festivalhjemmeside:
www.gayfilm.dk

Hvorfor er man sulten?
*Hvordan trækker man vejret, hvorfor bliver man sulten og hvad er det egentlig, der sker i min krop? Disse spørgsmål kan man få besvaret på Frederiksberg Bibliotek, hvor biokemikeren Ole Sand fra Syddansk Universitet holder et foredrag om kroppens mysterier. Det sker tirsdag d. 26. september kl. 19.30

Forlagsdirektør trækker sig
Direktøren for forlaget Lindhardt & Ringhof, Annemarie Elkjær, har valgt at træde tilbage fra sin stilling. Det sker efter en del ballade på forlaget, der bl.a. har resulteret i, at en tredjedel af medarbejderne har sagt op.

Steven King topper på E
*To bøger af Steven King hitter som de bedst sælgende E-bøger på Internettet. Det drejer sig om bogen Riding the Bullet, der ligger nummer et på top-ti listen. Som nummer fem ligger bogen The Girl Who Loved Tom Gordon.

Zoo-konference i Aalborg
*Den Europæiske Zoo forening har valgt at holde foreningens 12. konference i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Aalborg Zoo vil være vært. På programmet står eksotiske dyrs fremtid i en verden, hvor menneskers adfærd, får dem til at forsvinde. Cirka 400 deltagere fra 36 lande vil deltage i en gensidig erfaringsudveksling omkring de
truede dyrearter.

Maleri efter euro
*Dagen efter den danske euro-afstemning præsenterer Statens Museum for Kunst en udstilling med danske symbolister set i relation til de europæiske fra 1870-1910. Udstillingen vil vise hvordan udvekslingsforholdet mellem dansk og europæisk symbolistisk maleri har været. Udstillingen »Sjælebilleder« består af 80 værker, hvoraf mange aldrig har været vist i Danmark før. 13 af de 33 udstillede kunstnere er danskere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her