Læsetid: 1 min.

Når sproget snakker

21. september 2000

The London Literary Festival har holdt afstemning om favoritord. 15.000 englændere har stemt på deres yndlingsord, hvor iblandt ’love’, ’Jesus’ og ’football’ står stærkt, sammen med fuck og bastard. Men vinder blev: Serendipity, et ord fra 1754, digtet af digteren Horace Walpole. Det skulle betyde »evnen til at gøre lykkelige og uventede opdagelser ved et tilfælde«, og er dannet af Serendip – et arabiske ord for Ceylon. Også nummer to blev et digtet ord (J. K. Rowling 1997), som man ikke lige kan slå op i ordbogen, nemlig quidditch – et spil, der for troldmænd er, hvad fodbold er for briterne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her