Læsetid: 1 min.

Søren Kierkegaards liv genoplevet

6. september 2000

Københavns Bymuseum undergår i disse år en løbende modernisering. I den forbindelse er Søren Kierkegaard-rummet med særsamlingen af filosoffens forskellige ejendele netop blevet genåbnet. Nyindretningen af rummet er forestået af arkitekten Mikael Thorsted med tilskud fra diverse fonde. Montre for montre skildres Kierkegaards liv startende med barndomshjemmet på Nytorv, over karikaturer af ham som den kendte gadeoriginal, frem til rekvisitter, der knytter sig til den famøse forlovelse med Regine Olsen. Bl.a. Emil Bærentzens portræt af hende samt et portræt af Kierkegaard på pibeler fra 1938 og – sidst men ikke mindst – forlovelsesringen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu