Læsetid: 1 min.

Comet får afslag på aktindsigt

21. oktober 2000

Jernbanetilsynet følger Ørestadsselskabet og afviser aktindsigt til metro- entreprenøren

Jernbanetilsynet har den 18. oktober afvist at give entreprenørkonsortiet Comet aktindsigt i en lang række mødereferater. Det sker med henvisning til Ørestadsselskabets »stilling som kontraktspart«.
Information beskrev i august, hvordan Ørestadsselskabet ville undersøge mulighederne for at søge erstatning, hvis Comets aktindsigt førte til uventede udgifter for Ørestadsselskabet.
Comet er nemlig gået på dokument-jagt hos en række myndigheder i håb om at få bedre kort på hånden inden en kommende voldgiftssag om mere end en milliard kroner
Hos Jernbanetilsynet har Comet søgt aktindsigt i referater fra en række møder mellem Ørestadsselskabet og Jernbanetilsynet, der ifølge oplysninger fra Ørestadsselskabet drejer sig om »bygherrens beslutningsproces i kontraktanliggender«.
Af den grund mener Ørestadsselskabet, at det kan få »væsentlige økonomiske konsekvenser,« hvis Comet får aktindsigt, og derfor skal aktindsigten afvises.
Information har forgæves forsøgt at få Ørestadsselskabets kommunikationsdirektør Bo Dybkærs vurdering af, hvor store beløb »væsentlige økonomiske konsekvenser« dækker. En konkretisering af det mulige tab er nemlig en forudsætning for med offentlighedsloven i hånden at kunne afvise kravet om aktindsigt.

Afviser fiasko
I Jernbanetilsynet har man fået udarbejdet en juridisk vurdering af sagen, men den ønsker direktør Flemming Lund dog ikke at offentliggøre.
»Det tror jeg ikke, vi vil,« som han siger.
Det ligger dog fast, at Jernbanetilsynet med afvisningen til punkt og prikke følger Ørestadsselskabets ønsker.
Direktør Jørgen Spliid fra NCC, der er dansk partner i Comet, afviser over for Information, at dokument-jagten er endt som en fiasko.
»Vi samler i øjeblikket dokumenter sammen forskellige steder fra, og på et tidspunkt vil vi så lave en samlet vurdering.«
– Hvor stor en bunke har I modtaget indtil videre?
»Det kan jeg ikke udtale mig om. Men vi har fået mange papirer,« siger Jørgen Spliid.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu