Læsetid: 3 min.

Fest på sofarækken

23. oktober 2000

Det var en overmåde farverig far/søn-oplevelse, da Brøndby indviede sit nye stadion med en 4-2-sejr over AB

Fodbold
Jeg skubber min søn ned fra sofaen. Han er rasende interesseret i min bærbare computer. Når den bliver fjernet fra den faste plads oven på den ene højttaler bliver alt andet – selv hans bogsamling i den mintgrønne reol – ligegyldigt.
Inden han havner på gulvet, lykkes det ham med en stritfinger at taste så mange gange på en forkert tast, at jeg må genstarte programmet.
Vel nede på gulvet rækker han, godt ét år, ind over sofabordet, hvor han kan nå fjernbetjeningen, med mindre den ligger præcis på midten, hvad den sjældent gør. Han slukker fjernsynet. Smider fjernbetjeningen. Løber.
Brøndbys Ole Bjur er brudt igennem AB’s forsvar på højrefløjen. Han scorer, hvilket jeg ikke ser. Da jeg får fat i fjernbetjeningen – sønnen kravler nu rundt i sikkerhedsgitteret ved brændeovnen – taler speakeren om, at Ole Bjur har taget bolden ned med hånden.
Sønnen kommer løbende med bogen Kæledyr. Hans mor er i kælderen for at hænge vasketøj op. Bogen handler om en lille dreng, der gerne vil have et kæledyr. Drengens far siger, at så skal han huske at give dyrene mad.
Hun kommer op fra kælderen. Vaskemaskinen er i stykker. Sidst kostede det 1.200 kroner. Navnet på montøren hænger vist nok på opslagstavlen.
»Anden spiser brød. Musen spiser…« Sønnen kyler bogen og nupper fjernbetjeningen. Løfter den over hovedet, sejler ind i den anden stue syngende »jaaaajjjajajajaa!«.
Ole Bjur stikker bolden dybt i højre side i 21. minut til svenske Mattias Jonson. Fjernsynet er stadig tændt. Bolden rammer en AB-forsvarer og går i en bue over målmanden. 2-0.
Fjernbetjeningen bliver kylet i gulvet – 300 kroner hos FONA. Sort skærm. Han sparker til klodserne, styrer ud i køkkenet, får – efter et lille vræl – et kys og et glas mælk fra mor. Mælken lader han stå.

Vaskemasinen går i stå
Vaskemaskinen er standset midt i programmet. Skal til at starte den igen. Husker, at opvaskemaskinen også kører, og at der er for få ampere på den sikring, jeg sidst satte i. Har glemt at købe nye.
Går op igen. Fjernbetjeningen er væk. Den ligger på gulvet. Jeg lader den ligge. Så er den uinteresant. Min kone samler den op. Jeg siger tak, søde.
I det 27. minut spiller AB’s Peter Rasmussen skråt tilbage i Brøndbyfeltet til Abdul Sule. Han placerer bolden ved den ene stolpe. 1-2. Sidst, de to hold mødtes, vandt Brøndby 4-0 efter en flot AB-start.
Sønnen sidder på køkkenbordet og spiser. Moren leger løve. Jeg skynder mig at skrive, at Brøndby har fået en festlig indvielse af klubbens nye stadion.
Sønnen kommer styrtende med den blå dejskål fyldt med hans tandbørste og et sølvkrus. Han tømmer indholdet ud og løber ud i køkkenet, hvor han bliver tilbudt vand, klynker, får en sut og trækker sine strømper af.
Første halvleg er slut med en kneben føring til hjemmeholdet. Hun tømmer brændeovnen for aske. Han kigger med over kanten på gitteret – forsøger at nå skovlen. De knap 30.000 tilskuere kan med spænding vente på anden halvleg. Og vi kan konstatere, at endnu er ingen kommet til skade. Og jeg ved tilmed, hvor fjernbetjeningen er.

Protest mod sutsko
Han hyler fordi han skal have sutsko på. Hun insisterer. Det gør han også. Jeg skruer ned for reklamerne. Der er absolut ro i otte sekunder.
Abdul Sule scorer til 2-2 i anden halvlegs 1. minut. Min kone tænder mere lys. Han snupper sit krus med drikketud, ser mit glas øl og siger »deet, deet, deet!«. Jeg redder glasset, ser målet i slow og forsøger at notere opspillet. Forgæves. Han snupper mine nøgler og danser ud i entreen og dasker dem mod kælderdøren. Smider dem. I højre hånd har han babysitterens glemte handsker. Han løber ind i stuen med min læderbold presset mod det ene øre.
AB får en spiller vist ud. Jeg ser ikke for hvad. Han skubber bolden over bordet. Jeg løfter glasset. Han banker en finger i tastaturet fffffffff sfef Jeg opgiver at rette.
Min kone spørger bag søndagsavisen, om jeg har set, hvor glad sønnen er i dag.
Der er 14 minutter tilbage. Ruben Bagger scorer til 3-2 til Brøndby.
Min kone hælder mere øl op til mig og siger, det er vidunderligt, at han kan lide de frikadeller, jeg lavede i går.
Ruben Bagger langsparker bolden i mål. 4-2.
Han spiser figenpålæg – sønnen – og slår til krystalvasen med en ske: BONG!
Det er slut.
Brøndby vandt på den nye hjemmebane. I sofaen endte kampen uafgjort. »Og så forstyrrede han dig ikke engang!«.
Begge kampe var mindeværdige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her