Læsetid: 2 min.

Jazz

31. oktober 2000

Perez og hans Panama
*Senest ved sommerens Copenhagen Jazz Festival har vi fået bekræftet, at den panamansk-fødte Danilo Perez er en af jazzens mest løfterige yngre pianister, en musiker, som befinder sig nærmere jazzens hovedstrøm end f.eks. en del caribiske navne. Hans seneste cd bærer titlen Motherland, og den rummer musik af Perez, som søger at indfange impulser fra Nord-, Syd- og Mellemamerika, men uden at forfalde til den type hjemlands-virtuoseri, som f.eks. den dominikanske Michel Camilo dyrker. Perez’ klaverspil suppleres af musikere som Regina Carter, Richard Bona, Chris Potter og Kurt Rosenwinkel.
Danilo Perez: Motherland. Verve 543.904-2

George Russell og sekstetten
*Fra 1960 til 64 ledede George Russell, førende jazzkomponist og -teoretiker, en nyskabende sekstet, hvor han også viste sig at være en fortrinlig praktiker som pianist. Den første af flere plader, gjort for Decca, dukker nu op på Verve. Det er studie-optagelser, selv om titlen antyder live-oprindelse, og repertoiret skyldes Russell selv, Carla Bley, John Coltrane og Miles Davis (en flyvende »Sippin’ at Bell’s«).
George Russell Sextet at the Five Spot. Verve 088 112.287-2

Reeves ’live’
*For dem, der opdagede Dianne Reeves under Copenhagen Jazz Festival i 1999, vil hendes nyeste cd være en velkommen påmindelse, fordi hun her optræder ’live’ og med næsten samme repertoire og akkompagnement. Den foregående cd, Bridges, havde mere udsøgte, skiftende, akkompagnementer, og den ny er en anelse for publikumsvendt for min smag, til gengæld også mere sanselig i foredraget, men fortsat med den formidable stemme-udnyttelse, der for mig gør hende til en af tidens store jazzsangere, i klasse med Cassandra Wilson, med hvem hun også bl.a. deler Joni Mitchell som inspirationskilde.
Dianne Reeves: In the Moment. Live In Concert. Blue Note 7243 525.141-2

Bassisten Christian McBride
*Christian McBride spiller på sin ny cd med samme kvartet, der i sommer gav den københavnske jazzfestival en noget skuffende afslutning. Når cd’en efterlader et meget mere positivt indtryk, skyldes det, at McBride her har flere fremtrædende gæstesolister til rådighed. F.eks. Herbie Hancock, der også ledsager Dianne Reeves i ordløs sang, den altid bevægende Toots Thielemans med mundharmonikaen, og James Carter på basklarinet, bl.a. i McBrides »Via Mwandishi«, der interessant nok er baseret på den 30 år gamle »Ostinato« med Herbie Hancocks Mwandishi-sekstet.
Christian McBride Band: Sci-Fi. Verve 543.915-2

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her