Læsetid: 2 min.

K'NYT

31. oktober 2000


Eyegoblack på latinamerikaturné
*Udstillingen »Eyegoblack« med deltagelse af Niels Bonde, Marco Evaristti, Erik A. Frandsen, Michael Kvium og Christian Lemmerz, får nu et forlænget ophold i Latinamerika, idet den vises i nogle af kontinentets mest celebre udstillingsvinduer i løbet af efteråret og vinteren 2000-2001: Den 13. november åbner den i Pinacoteca i Brasiliens største by, São Paulo. Kunstnerne vil herudover repræsentere Danmark dels ved biennalen i Havana, Cuba, der åbner den 16. november, og dels ved den første biennale i Buenos Aires nogensinde, der åbner den 6. december. Det er tre forskellige versioner af udstillingen, som er tænkt som en fortløbende proces, der går i dialog med omgivelserne.lb

Per Kirkeby værksted
*I Louisianas børnehus kan kunstinteresserede børn lørdag den 11. og søndag den 12. november deltage i et værkstedsarbejde i Louisianas børnehus. Deltagerprisen er 35 kr., og det foregår under kunstfaglig vejledning mellem kl. 14 og 16. Der arbejdes med skjulte spor og gemte betydninger i en leg med farver, lag og mønstre med afsæt i Per Kirkebys maleri Meget senere fra 1992.lb

Fotografi i Århus
*I oktober og november afholdes der en foredrags- og workshoprække om fotografi på Institut for Kunsthistorie, Århus Universitet. I dag, den 31. oktober viser billedkunstner Lisa Rosenmeier eksempler på sine fotografiske og konceptuelle kunstværker. Lisa Rosenmeier søger at erkende det, man ikke ved eller det, man tier om, siger hun. Alle foredrag foregår på Institut for Kunsthistorie Langelandsgade 139, bygn, 584, lokale 124. Yderligere oplysninger hos medarrangøren HUSET på www.huset-aarhus.dk

Dansk pavillon til tøjkoncern
*EXPO 2000 slutter i dag, men bygningerne genbruges. Den danske pavillon er således blevet købt til regionalt hovedkontor af tøjkoncernen Bestseller; den mexicanske pavillon bliver til en højskole for billedkunst i Braunschweig og Vatikanets pavillon skal for fremtiden fungere som menighedshus i Liepaja i Letland, mens den kinesiske skal bruges som center for alternativ behandling. Sammen med den danske og fem andre forbliver denne i EXPO-området.

3D-film på Thyco Brahe Planetariet
*'Ny dansk 3D-teknik gør det muligt for første gang at opleve en tredimensional farvefilm på Tycho Brahe Planetarium i København. Når man køber billet til filmen, får man også udleveret særlige 3D-briller, som gør det muligt at foretage rejsen ind i den tredimensionale verden i filmen 3D-Mania. Filmen handler om et computerskabt 3D-institut, hvor en professor guider rundt i en farverig og effektfuld verden. Filmen præsenterer en samling af de bedste 3D-kreationer over de sidste 20 år, oplyser Tycho Brahe Planetarium.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu