Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. oktober 2000


Cronhammar modelfotos
*Mens Ingvar Cronhammars grandiose skulptur Elia er under opførelse på en mark uden for Herning Kunstmuseum, kan man se hans kunst i mindre skala, nemlig de mere håndterlige fotografier af hans mange små modeller. Det drejer sig om otte store modelfotografier, der i to dimensioner viser det inciterende spil mellem klarhed og uoverskuelighed, tilsyneladende rationalitet og gådefuldhed, der kendetegner hans værker. Udstillingen åbner i dag i Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg og kan ses frem til 5. november.lb

Legat til Claus Beck-Nielsen
*Holger Drachmanns forfatterlegat tildeles i år musikeren, skuespilleren, dramatikeren og forfatteren Claus Beck-Nielsen, der bl.a. har en fortid som guitarist i det odenseanske rockband Creme X-treme. I 1997 debuterede Claus Beck-Nielsen som forfatter med to fortællinger, der udkom under fællestitlen Vejlederne. Bogen blev sidste år fulgt op af romanen Horne Land. I år debuterede han som dramatiker på Det kgl. Teater med stykket CI-VI-LI-SA-TION. Drachmann-legatet er et af Danmarks ældste forfatterlegater. Med tildelingen kommer Claus Beck-Nielsen i selskab med bl.a. Inger Christensen, Johs. V. Jensen og Pia Tafdrup.

Kulturnat 2000
*Både København og Århus holder kulturnat på fredag d. 13. oktober. Overalt i de to byer vil forskellige kulturinstitutioner slå dørene op for oplevelser for publikum – nogle steder gratis og andre steder kræves et ’pas’. I København kan man købe et kulturpas til 50 kroner på museer, s-togsstationer og biblioteker. Passet gælder også til busser og tog i HT-området. I Århus kan man samme steder købe et nattegn – ligeledes til 50 kroner – der giver gratis kørsel med Århus Sporveje fra klokken 17 til 03. Yderligere oplysninger om kulturnatten i København kan fåes på www.visitcopenhagen.dk
I Århus er adressen www.aarhuskulturnat.dk

Nye regionale spillesteder
*Statens Musikråd har nu udvalgt de fire spillesteder i Danmark, der fra år 2001 vil have status som regionalt spillested:
*Train i Århus
*Studenterhuset i Aalborg
*Musikforeningen Loppen
i København
*Gimle i Roskilde
Spillestederne vil med deres nye status få driftstilskud fra staten.

Foredrag om kulturradikalismen
*Georg Brandes Selskabet indleder en ny foredragsserie om den kulturradikale udfordring. Serien vil koncentrere sig om nutiden og fremtiden. Det første foredrag i serien vil blive holdt af Preben Wilhjelm, der skal tale om »Statens magt og borgerens ret«. Det sker d. 24 oktober klokken 16.30 på Sociologisk Instituts foredragssal, Linnésgade 25, 1. sal i København. Der er fri entre.

Dødsfest for konfirmander
*Folkekirken har taget nye midler i brug i konfirmandundervisningen. I Roskilde Stift vil man d. 17. november samle alle stiftets konfirmander til en Halloweenfest, der skal sætte fokus på liv og død. Festen indledes med en lysmarch gennem Roskilde anført af et jazzorkester. Dernæst bliver de cirka 2000 konfirmander inviteret ind i bispegården, hvor et gigantisk lys- og lydshow vil skabe stemninger fra tiden før verdens skabelse, hvor alt var kaos. Formålet med festen er at sætte fokus på døden og de døde, så konfirmanderne kan fornemme, hvor stærkt livet er i al sin korthed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her