Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. oktober 2000


Kun bøger og et tarveligt indbo
*»Alt blev godt betalt,« konstaterede Søren Kieerkegaards svoger, da filosoffens efterladte indbo var sendt på auktion og de fleste effekter solgt til marskandisere. I en ny bog kan man stifte bekendtskab med den finurlige inventarliste fra Kierkegaards hjem. F.eks. et broderet pibebrædt, der blev solgt for 100 ører, to blikspande, en ildkasse og en spyttebakke, foruden en luftpude og en »papæske med noget
adskilligt«, som der står. Bogen, Alt blev godt betalt, er kommenteret af Flemming Chr. Nielsen.

Mutter får Sonningpris
*Den verdenskendte tyske violinist Anne-Sophie Mutter modtager Sonnings Musikpris 2001. Prisen uddeles ved en koncert
i Tivolis Koncertsal den 22. februar næste år, hvor Anne-
Sophie Mutter vil spille sammen med pianisten Lambert Orkis, oplyste bestyrelsen for Léonie Sonnings Musikfond fredag.
ritzau

Provokationer i porcelæn
*Porcelæn er vel ikke noget som kan ophidse særlig mange mennesker. Ikke desto mindre er det, hvad syv kunstnere lover, når Kulturnatten på fredag er i gang. Kl. 20-22 kan man opleve værker af bl.a. Doris Bloom, Peter Brandes, Torben Ebbesen, Mayse Lisa Engelhardt m.fl. i Royal Scandinavia’s udstillingsgalleri Førstesalen. De syv billedkunstnere vil bl.a. provokere ved hjælp af ’underglasur-teknikken’ – og der er gratis adgang.

Priser til forfattere
*Forfatteren Thomas Boberg modtager d. 10. oktober Otto Gelstedprisen på 60.000 kr. Boberg, der bor i Peru, kommer til Danmark for at modtage prisen. Også Bogklubben 12 Bøger er i gave-humør. Elsebeth Egholm har modtaget bogklubbens litteraturpris sammen med Carsten Jensen. Egholm udgav tidligere i år romanen Scirocco, som netop er solgt til et tysk forlag. Desuden er Leif Davidsen blevet tildelt Prix littéraire de la Bordelaise de Lunetterie, som er oprettet af en fransk optikerkæde.

Bladtegnernes museum er åbnet
*De danske bladtegnere kommer endelig til ære og værdighed. Lørdag 7. oktober indvier dronning Margrethe Museet for Dansk Bladtegning i Det Kongelige Bibliotek i København. Åbningsudstillingen sætter fokus på bladtegneren Bo Bojesen under overskriften »Ud over alle grænser – kulturmødet med Bo Bojesen«. Ud over at være bladtegner hos Politiken fra 1946 til 1992, har man kunnet finde Bojesens tegninger i årshæftet Blæksprutten fra 1944 til 1988.
Samtidig med åbningen af Bojesen-udstillingen er Museet for Dansk Bladtegning klar med en udstilling i Gallerigangen med bladtegnerne Erik Werner og Otto Christensen. ritzau

Kunstens gadedreng
*Plakaten regnes for at være kunstens gadedreng. Den er trykt på billigt papir, dens levetid er begrænset, den klæbes op på husmure med tapetklister. Men når kunstnerne laver plakater er det en anderledes sag. Smagsprøver herpå kan man se på Albertslund Kommunes Rådhus, hvor plakater af Stig Brøgger, Bjørn Nørgård, Christian Schmidt Rasmussen m.fl. udstilles indtil d. 30 november.

Rettelse
*Los Angeles Guitar Quartet giver koncert kl. 19.30 i aften lørdag, og ikke som vi fejlagtigt skrev fredag aften. Beklager.
red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her